ПОБЕДОМ У ЛЕТОНИЈИ ХРВАТСКА ОСТАЛА У СВОЈОЈ ГРУПИ


ДЕТАЉ С МЕЧА У РИГИ: Летонац пробија редове Шаховничара
ДЕТАЉ С МЕЧА У РИГИ: Летонац пробија редове Шаховничара


У утакмици баража за опстанак у групи А, дивизије 2 Купа европских нација, Хрватска је на гостовању Летонији у Риги на терену државног Универзитета, тријумфом 16:10 (3:10) остала у друштву којем је била протекле две године. Поразом од Шаховничара рагбисти бивше Совјетске републике су такође остали у истој групи, из које је Србија испала, неуспевши да се пласирају на виши такмичарски ниво.

Хрвати су успели да се издигну из летаргије првог полувремена када је противник био домининантнији што је резултирало заостатком 10:3 после првих 40. минута игре у којих су успели да постигну једине поене из казненог ударца.

СЛАВИЛИ У РИГИ: капитен Хрватске Тончи Бузов у рукама Летонца
СЛАВИЛИ У РИГИ: капитен Хрватске Тончи Бузов у рукама Летонца

У наставку су стисли зубе, консолидовали редове, успели да престигну вођство противника и сачивају предност до краја меча. Победом у Риги Шаховничари ће и у следеће две године бити у истој групи из које им је претила опасност да испадну.

Да су Орлови успели да забележе више од једног тријумфа уз седам пораза из осам утакмица, оствареног управо против Летоније 27. октобра 2012. године у Београду и изборе друго место у групи, играли би са Хрватима бараж. Овако, Србија је директно испала у групу Ц, дивизије 2 Купа европских нација док је Хрватска остала у својо групи као и Летонија.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.