БРК ЦЗ И ПОБЕДНИК БИЈУ БИТКУ ЗА ТРОФЕЈ У КУПУ СРБИЈЕ

ВРЕМЕ ДОКАЗИВАЊА
ВРЕМЕ ДОКАЗИВАЊА

На игралишту на Ади Циганлији, данас ће се одиграти финални меч Купа Србије у конкуренцији сенионра. За трофеј ће се борити Беогрдаски рагби клуб Црвена Звезда и Победник. Домаћин сусрета евентуалним тијумфом завршиће сезону са дуплом круном јер је у Првенству преузео титулу шампиона управо од данашњег ривала који ће тим пре имати мотив више за освету. Сусрет БРК ЦЗ – Победник почеће у 17 сати, судиће га Дејан Штиглић а помоћници ће му бити Ненад Матејић и Новица Миовчић.

Обзиром на тренутну форму оба састава али и на исход претходне утакмице два клуба, може се констатовати да је Београдски рагби клуб Црвена Звезда фаворит. У последњем судару екипа, одиграном 27. априла, БРК ЦЗ је декласирала, сада већ бившег шампиона 33:0.

Победник се у меч за трофеј пласирао једва савладавши у полуфиналу Партизан протекле недеље у Жаркову 17:15 есејем Николе Костадиновића пет минута пред крај сусрета, што све укупно указује на кризу у клубу који је до ове године доминирао на простору Србије.

Наравно, на БРК ЦЗ је да докаже ове претпоставке са благо наглашеном тежњом ка тврдњи, а с друхе стране, на Победнику, да их оповргне. За једно и друго постоји само један прави и поштен начин и једино место где би то смело и требало да се дефинише, а то је терен, у овом случају, на Ади Циганлији.

Наравно, само да функционер клуба, бивши репрезентативац и брат отварача, бившега капитена и председника Победнка Марка Капора, Бранко Капор буде подаље од главног судије Дејана Штиглића јер када су двојица поменутих последњи пут имали, најблаже могуће речено и најлепше увијено, “дискусију”, председник Судијске организације Рагби савеза Србије, делиоц правде и на овом мечу два тима, је прекинуо утакмицу.

Укратко, данас ће се дефинитвно знати да ли је ово крај ере Победника и можда почетак Београдског рагби клуба Црвена Звезда, с тога, ко год да је у могућности и прилици да оде до Аде Циганлије, не би било лоше то да учини јер ће сигурно бити у прилици да види најбоље што земља у нашем спорту у овом тренутку може да представи и да буде сведок писања још једне странице рагби историје Србије.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.