ДУЕЛИ У КАНБЕРИ И ДУРБАНУ ДАЈУ ПРЕОСТАЛА ДВА УЧЕСНИКА ПОЛУФИНАЛА СУПЕР РАГБИЈА

ЈОШ СУ ДВА МЕСТА УПРАЖЊЕНА
ТРАЖЕ СЕ ЈОШ ДВА ЗА ЧЕТИРИ НАЈБОЉА

Сутра увече по новозеландском времену и послеподне по јужноафричком, односно централноевропском, одиграће се мечеви квалификације за преостала два места у полуфиналу Супер рагбија. У првом окршају у Камбери Брамбисима ће Чифси шампиони  јужне хемисфере, док ће у Дурбану Хајлендерси још једном ове сезоне покушати да направе чудо и савладају Шарксе на Кингс парку.

У главном граду Аустралије имаћемо прилику да видимо репризу прошлогодишњег финала с том разликом да ће сада Чифси ићи на ноге Брамбисима.  Поглавице из Ваиката су средином лигашког дела пале са формом што их је коштало првог места у Новозеландској конференцији и директног пласмана у полуфинале.

У тој мери им  је било угрожено учешће у нокаут фази, а сам тим и одбрана титуле, да се до последњег кола, победе у Окланду против Блузса и исхода преосталих утакмица није знало да ли ће две године за редом прваци јужне хемисфере имати прилику да то и остану.

Шарски су били неприкосновени на свом терену стадиона Кингс парк у Дурбану али све до 11. кола  и гостовања Хајлендерса који су на изненађење многих, нанели први и једини пораз Ајкулама у њиховим водама у 2014. савладавши их 34:18. Тешко је за поверовати да ће Брђани базирани у Данидену бити у стању да учине исто чудо обзиром на резултате из претходних мечева.

Пре две недеље су их Варатаси разбили у Сиднеју 44:16 , а претходне Крусејдерси у Крајстчрчу 34:8. Да нису накупили бодова управо у периоду када су су победили Шарксе у поменутом мечу, од квалификација не било ништа.

Кога не мрзи, обавезно нека устане сутра ујутро и нека преко неког од стримова преко интернета погледа меч из Канбере али и онај из Дурбана, сигурно неће зажалити.

ПАРОВИ КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА ПОЛУФИНАЛА

Сутра:

БРАМБИС – ЧИФС стадион Канбера у Канбери

ШАРКС – ХАЈЛЕНДЕРС, стадион Кингс парк у Дурбану

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.