СРБИЈА ВРАТИЛА ПЛЕЈ ОФ, РОК ЗА ПРИЈАВЉЕЊЕ ДО ПОНОЋИ

ИМА СТАРИХ НОВИНА
ИМА СТАРИХ НОВИНА

На састанку вршиоца дужности комесара за такмичење Рагби савеза Србије Стевана Илијашевића и представника клубова, тачније свега њих три, одлучено је да ће се предстојеће Првенство састојати из две групе. Групу А ће чинити Партизан, БРК ЦЗ и Победник, док ће у групи Б бити сви остали које се пријаве за такмичење. Рок за пријаву истиче у поноћ. Предлози са састанка послати су Управном одбору РСС на усвајање.

Нова сезона трка доживеће промене у односу на претходну. Оно што је позитивно је да се уводи плеј оф, чиме ће клубови имати више утакмица у домаћем календару, у трокружном систему такмичења. Добра ствар је да се укидају гаранције и котизације и казне за екипе које је не заврше такмичење. И у 2014/2015 важи ће двојне лиценце тако да ће играчи из групе А моћи да играју и за тимове из групе Б.

Нелогичност је да у групи Б је довољно 12 играча за почетак утакмице која ће се играти са 12 играча на обе стране без обзира ако један од два тима има и свих 15 момака пред почетни ударац.  На пример: екипа која има свих 15 играча и са све резервама на клупи, мораће да игра са дванаесторицом на терену ако их свега толико има противник. Ако, та комплетна екипа, одбије да игра са 12 играча, изгубиће утакмицу службеним резултатом 25:0 (?!).  У овој, најблаже речено, чудној утакмици, три бода ће аутоматски освојити екипа која је имала 15 играча пред почетак док ће се меч играти за један и бонус бод.

У календар такмичења, први пут су уврштене и даме. Девојке ће играти рагби седам, а сезона ће им се састојати од два турнира.

Жребање за такмичење ће се обавити у недељу, 17. августа у просторијама Рагби клуба Победник у улици Бело врело број 2 са почетком у 18 сати.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.