ПРЕМЕШТАЈ ЗА ВИПУА

ИМАЋЕ НОВЕ ОБАВЕЗЕ: Пири Випу у дресу Лондон Велша (лево)
ИМАЋЕ НОВЕ ОБАВЕЗЕ: Пири Випу у дресу Лондон Велша (лево)

Бивши деми Ол блекса који је на крају Супер рагби сезоне напустио Нови Зеланд и појачао редове Лондон Велша, највероватније ће се ускоро суочити са променом позиције. Џастин Бурнел главни тренер клуба који се тренутно налази на последњем месту енглеског Премијершипа, озбиљно зармишља да пребацији Пирија Випуа са деветке на отварача.

Ова идеја се велшком стручњаку свидела, поготово после последње утакмице када је играч који је био један од најодговоринијих за титулу шампиона света Новог Зеланда 2011., ушао са клупе и одиграо на позицији десет. Нажалост, добра игра Пирија Випуа није била довољна да се избегне пораз од Единбурга у оквиру Челинџ купа али, по свему судећи, Џастину Бурнелу се свидело издање бившег Ол блека као отварача.

Без обзира на звучна имена у својим редовима Лондон Велш има великих проблема. Повратник у елитно друштво Енглеске још увек ове сезоне није осетио сласт победе. Можда ће Бурнелова идеја уродити плодом. Ни Пирију Випуу није страно играње у дресу са бројем десет. Пар пута га је носио док је био у Хурикенсима.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.