БИЋЕМО НА ДЕРБИЈУ СУПЕР РАГБИЈА КРУСЕЈДЕРС – БЛУЗС

Други дан 11. кола елитног друштва јужне хемисфере стартоваће новозеландским дербијем у којем ће се састати Крусејдерси и Блузси. Рагби Озон наставља са традицијом извештавања са најинтересантнијих мечева Супер рагбија а нови подвиг ће бити присуство у новинарској ложи али и на фоторепортерском месту поред самог игралишта стадиона Рагби лига парк у Крајстчрчу где ће Крсташи и Плавци сутра ујутру по централноевропском времену укрстити копља.

Свака земља на планети има градове који се међусобно “не подносе”. На Новом Зеланду је то случај, и то веома изражен, са Окландом и Крајстчрчом. Свако има своје разлоге зашто “не воли” другог и, наравно, воли да победи ривала, макар и у кликерима, а камо ли у националном спорту.

Тренери обе екипе су попунили своје саставе најјачим кадром који врви од Ол блекса. Једини изостанци су Израел Даг код Крсташа и Џером Кеино из редова Плаваца због повреда.

Две франшизе су се у прошлости састале 25 пута. Од 1996. Крусједерси су забележили 14 победа, Плавци 11. Синови Окланда нису успели да остваре тријумф у Крајстчрчу у последњих седам гостовања, а последњи пут су у највећем граду јужног острва, трећем у целој земљи, славили пре 11. година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.