ХАНСЕН САОПШТИ ТИМ ЗА СВЕТСКИ КУП

ТИМ НОВОГ ЗЕЛАНДА ЗА МОНДИЈАЛ. ФОТО: photosport.co.nz
ТИМ НОВОГ ЗЕЛАНДА ЗА МОНДИЈАЛ. ФОТО: photosport.co.nz

Главни стратег Новог Зеланда саопштио је имена 31. играча који ће на Светском првенству у Енглеској покушати да одбрани титулу шампиона. Тим се састоји од 17 играча мелеа и 14 дијагонале. Из репрезентације су изостали Израел Даг и Кори Џејн док је за неке изненађење одабир Ваисакеа Нахола и Нехеа Милнеа Скудера. Капитен је и даље Ричард Мек Коув.

Колико је саопштење тима за Светско првенство битно за нацију најбоље осликава податак да је сама церемонија именовања репрезентативаца уприличена у самој згради новозеландског парламента у Велингтону и директно преношена у вестима у шест сати.

Селекција се састоји од играча који укупно имају 1.484 утакмица иза себе. Просек година је 28 што састав чини веома искусним. Играчи су изабрани из 11 провинција које се такмиче у Првенству провинција Новог Зеланда и има представника свих пет франшиза Супер рагбија са Аотеарое. Одабрана су три талонера, пет стубова прве линије мелеа, три играча друге линије и шест играча треће линије.

Дијагонала је састављена од три демија, три отварача, четири центра, три крила који су практично универзалци и само једним аријером, Беном Смитом који такође може да игра на различитим позицијама. Наравно, и у скраму и у дијагонали има играча који могу да покрију више места у тиму.

Репрезентацију Новог Зеланда на Светском првенству чини ће:

Меле:

Талонери: Ден Колс, Кевин Меаламу, Коди Тејлор. Стубови: Вајат Крокет, Чарли Фаумуина, Бен Френкс, Овен Френкс, Тони Вудкок. Друга линија: Броди Реталик, Лук Романо, Семјуел Вајтлок. Трећа линија: Сем Кејн, Џером Кеино, Ричард Мек Коув, Лиам Месам, Керијан Рид, Виктор Вито.

Дијагонала:

Демии: Тавера Кер Барлоу, Ти Џеј Перенара, Ерон Смит. Отварачи: Данијел Картер, Бауден Барет, Колин Слејд. Центри: Малаки Фекитоа, Конрад Смит, Ма` а Нону, Сони Бил Вилијамс. Крила: Нехе Милнер Скудер, Џулијен Савеа, Ваисаке Нахоло, Бен Смит.

Ако Нови Зеланд освоји трофеј Вилијам Веб Елис постаће прва репрезентација која је одбранила титулу и прва селексција која се три пута окитила насловом шампиона света.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.