ОЛ БЛЕКСИ ЗАПОЧИЊУ ОДБРАНУ ТИТУЛЕ

ОПРЕДЕЛИО СЕ ЗА ТИМ ЗА ПРВИ МЕЧ: Стив Хансен посматра своје пулене
ОПРЕДЕЛИО СЕ ЗА ТИМ ЗА ПРВИ МЕЧ: Стив Хансен посматра своје пулене

Светски шампиони данас предвече започињу одбрану титуле против Аргентине. Главни стратег Новог Зеланда Стив Хансен пре два дана објавио је имена играча са којима ће се супротставити Пумасима на Вемблију у оквиру групе Ц Светског клупа у Енглеској. По ономе што се може видети по именима са списка, Ол блекси веома озбиљно схватају сусрет са јужноамериканцима.

Првих 15 Новог Зеланда укупно имају 1.013 тестова и још 316 са осморицом са клупе. Просек година је 28 што их чини све укупно доста искусном екипом. Ипак, њих 11 од 23 ће први пут против Аргентине одиграти своју прву утакмицу у оквиру Светског купа. То су Бен Смит, Нехе Милнер Скудер, Џулијен Савеа, Ерон Смит, Броди Реталик, Ден Колс, Вајат Крокет, Чали Фаумуина, Сем Кејн, Ти Џеј Перенара и Бауден Барет.

Капитен Новог Зеланда, Ричи Мек Коув, одиграће своју 17 утакмицу на мондијалима што је државни рекорд. Апсолутни држи стуб прве линије мела Енглеске Џејсон Ленард који их има 22.

Данијел Картер ће започети меч на позицији отварача 89. пут што је нови светски рекорд који би сигурно и раније оборио да није стартовао на првом центру у својој раној каријери. Десетка Расинг Метроа после Светског купа, против Пумаса ће имати прилику да поправи још један сопствени светски рекорд, а то је по броју постигнутих поена. Данијел Картер их до сада има 1.516 укњижених.

Тим Новог Зеланда за утакмицу против Аргентине:

Тони Вудкок, Ден Колс, Овен Френкс, Броди Реталик, Семјуел Вајтлок, Џером Кеино, Ричи Мек Коув, Керијан Рид, Ерон Смит, Данијел Картер, Џулијен Савеа, Ма` а Нону, Конрад Смит, Нехе Милнер Скудер

Кевин Меаламу, Вајат Крокет, Чарли Фаумуина, Виктор Вито, Сем Кејн, Ти Џеј Перенара, Бауден Барет, Сони Бил Вилијамс

Нови Зеланд и Аргентина су до сада одиграли 21. утакмицу од којих су момци у црном победили 20. Један сусрет је завршен нерешено. Две стране су се на светским првенствима састајале два пута. На првом мондијалу на Новом Зеланду и Аустралији Ол блекси су савладали Пумасе у групној фази такмичења и 2011. поново на свом тлу, овог пута у четврфиналу.

По свему судећи, односно, по осталим противницима у групи Ц, а то су Тонга, Грузија и Намибија, ако не буде изненађења, победник овог дуела ће освојити прво место у групи и за ривала у Кардифу на терену стадиона Миленијум ће имати другопласирану репрезентацију из групе Д где су Ирска, Француска, Италија, Румунија и Канада.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.