БЕОГРАЂАНИ БАЦИЛИ НА КОЛЕНА ШАМПИОНА БАЛКАНА

ЧОБИ БЕЖИ ЧЕЛИКУ: Александар Недељковић у продору против Зеничана. ФОТО: Faktor.ba
ЧОБИ ВРДА ЧЕЛИК: Александар Недељковић у продору против Зеничана. ФОТО: Faktor.ba

Регионално такмичење тимова из Аустрије, Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине и Србије, трећи викенд за редом је било пуно акције али и изненађења. Прво је приредила селекција Далмације која је у сред Беча савладала Донау Пиратене 21:10 (7:3). Друго, можда веће у односу на оно у аустријској престоници су приредили рагбисти Љубљане који су у Сплиту бацили на колена Наду тријумфом 22:18 (15:8), док је тим Београд узео бодове у Зеници поразивши шампиона Балкана тријумфом против Челика 25:8 (6:3).

Јунак победе момака из српске престонице против Челика је поред осталих био Борис Мартић. Чеп треће линије мелеа Београдског рагби клуба црвена звезда је укњижио 15 од 25 поена. Бора, како зову пријатељи Мартића, није бирао оруђа из којих је ударао по Зеничанима.

Првих шест поена, постигнутих у првом полувремену којим су момци са београдске калдрме направили преокрет и прешли у вођство, су били из два прецизна казнена ударца Бориса Мартића. Иста глава је почетком других 40 минута трансформисала сопствени есеј чиме се Београд одлепио на 8:18. Тријумф су обезбедили полагањима Александар Ђорђевић и Новица Миовчић који се после дуже паузе вратио активном игрању рагбија.

ТАБЕЛА БАЛКАНСКОГ ПРВЕНСТВА ПОСЛЕ ТРЕЋЕГ КОЛА

[table “68” not found /]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.