ТОНГАНЦИ УЗЕЛИ ПЕТ БОДОВА ПРОТИВ НАМИБИЈЕ

СТРЕЛАЦ ДВА ЕСЕЈА У ПРВОЈ ПОБЕДИ ТОНГЕ НА МОНДИЈАЛУ У ЕНГЛЕСКОЈ: Џек Рем у продору против Намибије
СТРЕЛАЦ ДВА ЕСЕЈА У ПРВОЈ ПОБЕДИ ТОНГЕ НА СВЕТСКОМ КУПУ У ЕНГЛЕСКОЈ: Џек Рем у продору против Намибије

Победом Тонге 35:21 (22:7) на терену стадиона Сенди парк у Ексетеру у окршају са Намибијом, заокружено је друго коло чиме је Светски куп у Енглеској стигао до половине групне фазе такмичења. После два одигране рунде, лагано се може назрети ко ће се пласирати у четвртфинале, али наравно да је још увек присутна велика доза неизвесности која даје неизмерну драж Мондијалу.

Максималан учинак су оствариле, односно, све расположиве бодове су узеле, једино Ирска и Шкотска, док домаћину после две утакмице прети елиминација са турнира после мечева у групи.

Рагбисти са Смарагдног острва су у досадашњем току Светског купа постигли највише поена, укупно 94, одмах иза њих је Аустралија са једним мање док су две репрезентације са измењеним позицијама по постигнутим есејима. Озији су их укњижили 14, Ирци, један мање.

По свему до сада приказаном, две селекције су најубедљивије. Наравно, томе у многоме удела имају и противници у групи али ни тај фактор није пресудан. Са листе Светског рагбија, најбоље пласирана екипа се у дуелу са најслабије котираним учесником Мондијала са истог списка, није значајно прославила.

Нови Зеланд је укрстио копља са Намибијом на Олимпијском стадиону у Лондону. Сви су претпоставили да ће Африканци бити топовско месо Ол блексима али са није све ишло по очекивањима. Намибијци су се достојно супротставили светским шампионима. Момци, од којих већина игра рагби аматерски, успели су да успоре црну машинерију и извуку достојан пораз 58:14.

Свега пет дана од сусрета са главним претендентима за освајање, односно, одбрану трофеја Вилијам Веб Елис, обзиром да се Бил налази у поседу Новозеланђана, Намибија је поново изашла на бојно поље. Овог пута су поделили мегдан са увек ратоборним Тонганцима али ни у 22. утакмици, на свом петом учешћу на смотри најбољих репрезентација планете, нису успели да остваре победу док су момци у црвеном забележили прву у Енглеској.

У најгорој позицији је Енглеска. Поразом од Велса на свом терену стадиона Твикенхем у Лондону, без обзира што им је то тек први, домаћини су значајно умањили шансе да се нађу у четвртфиналу јер су у групи смрти где их још очекује меч са Аустралијом који је на програму у суботу. Ако Енглези изгубе и овај меч, прокоцкаће шансу да прођу у нокаут фазу турнира коме су домаћини. У колевци рагбија влада благи очај, макар што се домаћих навијача тиче.

Среда је предвиђена за дан одмора, али нас већ сутрадан очекују два меча. У првом ће се у оквиру, управо групе А, групе смрти састати Велс и Фиџи. Ако пацифички острвљани изненаде Змајеве који су десетковани повредама група ће добити потпуно другачију димензију.

После утакмице на стадиону Миленијум у Кардифу, у Милтон Кинсу ће се састати Француска и Канада.

ТАБЕЛА ГРУПЕ А

[table “64” not found /]

ТАБЕЛА ГРУПЕ Б

[table “65” not found /]

ТАБЕЛА ГРУПЕ Ц

[table “66” not found /]

ТАБЕЛА ГРУПЕ Д

[table “68” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.