КРУСЕЈДЕРСИ ИСПРАШИЛИ РЕДСЕ

ХЕТ ТРИК ЈУНАК У ЗАГРЉАЈУ САИГРАЧА: Јоне Масаили Тори. ФОТО: Getty Images
ХЕТ ТРИК ЈУНАК У ЗАГРЉАЈУ САИГРАЧА: Јоне Масаили Тори. ФОТО: Getty Images

Свежи после недељу дана одмора обзиром да су били слободни у претходном колу, у првој утакмици 11. рунде Супер рагбија, Крусејдерси су на терену Рагби лига парка у Крајстчрчу, убедљиво победили Редсе 38:5 (21:0). У тријумфу се посебно истакао Јоне Масаили Тори хет триком.

Крсташи су имали потпуну контролу у првом полувремену што се и осликало на исход првих 40 минута које су момци базирани у Крајстчрчу решили у своју корист са три есеја. Два од њих су била дело Јоне Масаилија Ториа који је место на крилу зарадио суспензијом Неманија Надолоа.

Фиџијанац је на најбољи начин одменио сународника, иначе – машину за постизање есеја, јер је већ почетком другог полувремена, хет триком, обезбедио домаћима и бонус бод.

Црвендаћи из Квинсленда су показали ипак знају да играју рагби у 47. минуту када су постигли једини, почасни есеј.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ КРАЈСТЧРЧА: Јован Бајић
ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ КРАЈСТЧРЧА: Јован Бајић

Кембел Меглеј је стигао и ухватио шут Џејка Мекентајера негде на полови игралишта и као из шале прешао другу половину терена, изигравши комплетну одбрану Крсташа, положи између стативе. Трансформација Редса није била успешна јер су Крусејдерси изблокирали шут.

Чинило се да се срећа осмехнула аустралијској франшизи која је управо тријумфом против домаћина данашњег меча 2011. у Бризбејну освојила, за сада једину титулу шампиона Супер рагбија у професионалној ери, јер је капитен црно – црвених морао десет минута на клупу за кажњене.

Чак ни бројчано надмоћни, Редси нису успели да материјализују предност играча више. И не само да нису успели да постигну поене било из казне, есејем, шутем из одскока, већ су примили есеј од екипе која је имала 14 рагбиста на терену.

Пети есеј за Крусејдерсе којим је отколњена било која стрепња везана за остварење победе, постигао Џордан Тауфуа. Полагање затвореног крилног Ричи Моунга` а није претворио.

Џони Масилаи Тори је умало постигао и чеврти есеј. Односно јесте, али је судија Брендон Пикери сматрао да је крило направило додатни покрет после обарања, на шта има право, али је вероватно арбитар милима био у рагби лиги где то није дозвољено.

Оно што није учинио хет трик јунак меча који је био проглашен и за играча утакмице, јесте Коди Тејлор. Талонер Крсташа је укњижио пети есеј а Март Мек Кензи који је одменио Ричија Мо` унгу је погодио за два додатна поена и поставио коначних 38:5.

По истеку 80. минута, Крис Феауаи – Саутиа је имао шансу да ублажи пораз, одрадио сав посао, али му је у есеј простору, приликом полагања, испала лопта унапред.

Крсташи ће следеће недеље такође у Крајстчрчу угостити земљаке и шампионе Супер рагбија, Хајлендерсе.

КРУСЕЈДЕРС – РЕДС (21:0)

Стадион Рагби лига парк у Крајстчрчу

Судија: Брендон Пикерли

Помоћници: Џејми Натбраун, Кејн Мек Брајд

Судија у ТВ студију: Крис Врат

КРУСЕЈДЕРС: Вајат Крокер, Коди Тејлор, Мајкл Алаалатоа, Скот Берет, Семјуел Вајтлок, Џордан Тауфуа, Мет Тод, Керијан Рид, Мичел Дурмонд, Ричи Мо` унга, Јоне Масаили Тори, Давид Каетау Хавили, Керион Фонотиа, Џони Мек Никол, Израел Даг

Бен Фунел, Џо Муди, Овен Френкс, Лук Романо, Тим Бојс, Ендру Елис, Рајан Кроти, Мајкл Мек Кензи

ЕСЕЈИ: Јоне Масилаи Тори (6`, 9`, 43`), Скот Берет (34`), Коди Тејлор (76`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Ричи Мо` унга (7`, 10`, 35`)

КАЗНЕ:

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ: Керијан Рид (59`)

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

РЕС: Џејмс Слипер, Ендру Реди, Грег Холмс, Бен Метвиђов, Роб Симонс, Хендрик Туи, Лиам Гил, Куртис Браунинг, Ник Фрисби, Џејмс Мекентајер, Ето Набули, Ентони Фаинга` а, Кембел Мегнеј, Крис Феауаи – Саутиа, Карлмајкл Хант

Саиа Фаинга` а, Сеф Фагасе, Сем Талакаи, Кадерн Невил, Мајкл Ган, Џејмс Тутл, Сем Грини, Лалоифи Јуниор Лалоифи

ЕСЕЈИ: Кембел Мегнеј (47`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ:

КАЗНЕ:

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.