САРАЦЕНИ ОБЕЗБЕДИЛИ МЕСТО У ПОЛУФИНАЛУ ПРЕМИЈЕРШИПА

КОБНИ ТРЕНУТАК ПО ЕНТОНИ ВОТСОНА: аријер Бата обара у ваздуху Алекса Гуда. ФОТО: Getty Images
КОБНИ ТРЕНУТАК ПО ЕНТОНИ ВОТСОНА: аријер Бата обара у ваздуху Алекса Гуда. ФОТО: Getty Images

У престижном друштву Енглеске остао је свега четири кола до плеј офа. За четири места која воде у полуфинала бори се пет клубова, а Сараценси – браниоци титуле шампиона, обезбедили место у нокаут фази такмичења обзиром да су у репризи прошлогодишњег финала одиграном у првом мечу 19. кола Премијершипа, као гости савладали Бат 30:10 (18:3).

Отежавајућа околност по црно-бело-плаве је био црвени картон Ентонија Вотсона. Аријер је оборио колегу са супарничке стране док је Алекс Гуд био у ваздуху хватао лопту. Главни судија меча Грег Гарнер је без оклевања показао црвени картон петнаестици Бата.

Тријумф прваку Енглеске су обезбедили Крис Ештон са два есеја и Вил Фрејзер и Марк Елери са једним док је Овен Фарел био прецизан из две трансформације и две казне.  Част домаћина одбранили су Чарлс Хјустон полагањем и Џорџ Форд претварањем и казненим ударцем.

Ексетер Чифси не би требали да имају проблема да задрже другу позицију на табели јер им у госте долазе са десетог места Вустер Вориорси док ће бити веома интересантно у мечу у Ковентрију где ће трећепласирани Воспси дочекати једнан степеник испод њих Нортхемптон Сеинтсе.

ПАРОВИ 19. КОЛА ПРЕМИЈЕРШИПА

Јуче:

БАТ – САРАЦЕНС 10:30 (3:18)

Данас:

ЕКСЕТЕР ЧИФС – ВУСТЕР ВОРИОРС

ХАРЛЕКВИНС – ЊУКАСЛ ФАЛКОНС

ЛОНДОН АЈРИШ – СЕЈЛ ШАРКС

ЛЕСТЕР ТАЈГЕРС – ГЛОСТЕР

Недеља, 3. април:

ЛОНДОН ВОСПС – НОРТХЕМПТОН СЕИНТС

ТРЕНУТНА ТАБЕЛА ПРЕМИЈЕРШИПА

[table “18” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.