КРСТАШИ ИЗБИЛИ НА ПРВО МЕСТО СУПЕР РАГБИЈА

ХЕТ ТРИК ЈУНАК: Jоне Масаили Тори у продору против Редса. ФОТО: Џон Мек Коув (John McCaw)
ХЕТ ТРИК ЈУНАК: Jоне Масаили Тори у продору против Редса. ФОТО: Џон Мек Коув (John McCaw)

Захваљујући осмој везаној победи, оствареној у 11. колу против Редса који су поклекли у Крајстчрчу 38:5, Крусејдерси су испливали на прво место табеле Супер рагбија, обзиром да су Чифси у новозеландском дербију изгубили од Хајлендерса 26:13 и тиме препустили лидерску позицију рагбистима у црно – црвеном.

Од првог кола елитног такмичења јужне хемисфере и пораза од Поглавица, Крсташи једноставно не знају за неуспех. Нова жртва која им је пала на мачу били су Редси у петак увече по локалном времену. Утакмица на Рагби лига парку, без обзира што био виђен добар рагби је била практично досадна јер су Крусејдерси једноставо доминирали. Постигли су шест есеја, од којих су три била дело Јоне Масаилија Торија, узели и бонус и чекали исход меча у Хамилтону.

У бази Поглавица на стадиону Ваикато гостовали су шампиони Супер рагбија и не само новозеландска јавност, већ сви љубитељи нама омиљеног спорта који с посебном пажњом прате догађаје на јужној хемисфери, с нестрпљењем су исчекивали дуел Чифса и Хајлендерса.

Дерби је оправдао очекивања без обзира што у првом полувремену није виђена лепршава игра. Поглавице које су имале прилику попут Крсташа да остваре осму узастопну победу, којом би задржале прво место табеле, чинило се, да су сами себи били највећи противници. Много грешака приликом додавања, 16 у односу на седам Брђана али и два жута картона, Чарлја Нгатаиа у првом и Мааме Ваипулуа у другом полувремену, били су луксуз који нису смели приуштити.

Наравно, сва похвале иду на рачун Хајлендерсима. Повратник у редове шампиона после девет недеља паузе због прелома ноге, једноставно је блистао. Ваисаке Нахоло, постигао је два од три есеја Брђана. Укњижио је и трећи на самом крају утакмице, али је помоћни судија приметио да је репрезентативац Новог Зеланда, рођени Фиџијанац тик пре полагања нагазио на аут линију.

У 11. колу Супер рагбија слободни су били Јагуареси, Лајонси, Ребелси и Стормерси.

РЕЗУЛТАТИ 11. КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

КРУСЕЈДЕРС – РЕДС 38:5

БРАМБИС – БУЛС 23:6

САНВУЛВС – ВЕСТЕРН ФОРС 22:40

ЧИФС – ХАЈЛЕНДЕРС 13:26

ВАРАТАС – ЧИТАС 21:6

ШАРКС – ХУРИКЕЈНС 32:15

САУТЕРН КИНГС – БЛУЗС 18:34

ТАБЕЛА СУПЕР РАГБИЈА ПОСЛЕ 11. КОЛА

[table “28” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.