РАД ДОБИО ВОШУ, СТАРТУЈЕ ГРУПА Б СЕНИОРСКОГ ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ

У заосталој утакмици групе А сениорског Првенства Србије, првотимци Рада су на терену Фудбалског клуба Кабел у Новом Саду, убедљиво савладали домаћу Војводину 37:0. На игралишту на Ади Циганлији, првим турниром данас ће почети борба и у групи Б Првенства. Почетак прве утакмице првог турнира је заказан за 15 сати.

Екипа базирана на Бањици, можда неочекивано лако, обзиром да је у првом колу, на свом терену једва извукла победу 5:3 у окршају са рагбистима из Србске Атине, овог пута је без већих проблема дошла до нових бодова који је и даље држе у трци за наслов шампиона.

Рагби савез Србије (РСС) одлучио је да ће се ове године Првенство Србије у групи Б, играти турнирски. Први од пет скупова, одиграће се на Београдском мору. Учешће су најавили нови клубови: Лозница, Петровград из данашњег Зрењанина и Динамо 1954. из Панчева, од којих су последња два већ имали ватрено крштење на такмичењима под окриљем РСС, тачније на турнирима рагбија 10.

Друштво дебитантима у Првенству Србије поквариће други тим Рада који ће чини претежно јуниори клуба са Бањице појачани са неколико ветерана.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.