КРСТАШИ СЕ ВРАТИЛИ НА ПРВО МЕСТО СУПЕР РАГБИЈА

ДЕТАЉ С МЕЧА У ОКЛАНДУ: Израел даг покуђаваДЕТАЉ С МЕЧА У ОКЛАНДУ: Израел даг покуђава да побегне отварачу Блузса Ихаијии Весту. Getty Images  да побегне отварачу Блузса Ихаијии Весту.
ДЕТАЉ С МЕЧА У ОКЛАНДУ: Израел даг покуђава да побегне отварачу Блузса Ихаијии Весту. Getty Images

Тријумфом 26:21 на гостовању против Блузса у Окланду, и поред заостатка 15:10 на полувремену новозеландског дербија 14. кола, Крусејдерси су се вратили на прво место Супер рагбија. У првом мечу рунде, у репризи прошлогодишњег финала, Хурикејнси су се осветили Хајлендерсима за пораз из августа, победивши их у Велингтону 27:20 (17:7).

У драми на терену Регионалног стадиона у главном граду Новог Зеланда, Урагани су после истека 80. минута, трансформацијом Баудена Барета коју му је омогућио Арди Савеа, млађи брат, познатијег Џулијена, другим својим есејем на сусрету, бацили на колена шампиона Супер рагбија и потврдили да је Новозеландска конференција заиста најбруталнији фронт најјачег такмичења јужне хемисфере.

У још једном дербију земље светских шампиона, у судару великих ривала, Крсташи су извојевали победу којом су се вратили на чело табеле. Тријумф франшизи из Крајстчрча, на гостовању на Иден парку у Окланду, донели су Немани Надоло и Енди Елис есејима које је претворио Ричи Мо` унга и био прецизан из још четири казне.

Полагањем Џорџа Моале у уводим минутима другог полувремена, и трансформацојом Ихаије Веста који је био стрелац првог есеја за Плавце, екипа из највећег града Аотеарое је још једном направила преокрет и повела 15:10 али су Крусејдерси доказали да су одличној форми, забележивши десету победу у сезони из 12 одиграних мечева.

Најубедљивији тријумф су остварили Брамбиси који су у аустралијској престоници декласирали Санвулвсе 66:5. Почасни есеј на гостовању у Канбери за јапанску екипу, којој је ово дебитантска година је био дело левог крила Акихите Јамаде, док их је у редовима Брамбиса постигнуто десет. По два су их укњижили капитен Стивен Мур, Најџел Ах Вонг и Аидан Туа.

у јужноафричком дербију, Лајонси су нанели најтежи пораз Булсима на њиховом стадиону Лофтус Версфилду у Преорији , разбивши их 56:20 (25:8) док су Стормерси били бољи од Читаса 31:24 (14:9).

ПАРОВИ 14. КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

ХУРИКЕЈНС – ХАЈЛЕНДЕРС 27:20 (17:7)

ВАРАТАС – ЧИФС 45:25 (17:3)

САУТЕРН КИНГС – ЈАГУАРЕС 29:22 (3:6)

БЛУЗС – КРУСЕЈДЕРС 21:26 (15:10)

БРАМБИС – САНВУЛФС 66:5 (28:0)

СТОРМЕРС – ЧИТАС 31:24 (14:9)

БУЛС – ЛАЈОНС 20:56 (8:25)

РЕБЕЛС – ВЕСТЕРН ФОРС 27:22 (10:8)

ТАБЕЛА СУПЕР РАГБИЈА ПОСЛЕ 14. КОЛА КОЛА

[table “28” not found /]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.