НОВИ ЗЕЛАНД УБЕДЉИВ И ПРОТИВ АРГЕНТИНЕ

УХВАЋЕНЕ ПУМЕ: Матиас Орландо у акцији против Ол блекса
УХВАЋЕНЕ ПУМЕ: Матиас Орландо у акцији против Ол блекса

У уводној утакмици трећег кола Рагби првенства, Нови Зеланд је, по ко зна који пут, доказао да му заиста нема равног у светском рагбију. Ол блекси су на стадиону Ваикато убедљиво победили Аргентину 57:22 (24:19) и тиме се учврстио на првом месту табеле најквалитетнијег такмичења јужне хемисфере.

Не само у уводним моментима утакмице, већ и добрим делом целог сусрета, деловало је као да ће Пумаси успети први у историји да нанесу пораз моћним Ол блексима.

Али, момке у црном, заиста не би звали моћнима да нису учинили оно што јесу, а то је био, не само преокрет, већ и остварење тријумфа, убедљивом игром која је крунисана са 35 поена разлике.

Аргентина је имала контролу меча све до 25. минута када су Новозенађани први пут повели трансформацијом Баудена Барета коју му је омогућио есеј Бена Смита.

Пумаси су успели поново да поведу још једном казном Николаса Санчеса на шта су домаћини узвратили преко Израела Дага прецизним али и довољно јаким шутем са готово 50 метара за нову предност светских шампиона од један поен разлике.

Свега пет минута касније Ол блекси су успели да се одлепе умећем Баудена Барета који је трансформисао сопствени есеј.

Аргентинци су били у мечу са још две казне Николаса Санчеса постигнутим у завршници првог и почетком другог полувремена али су тада кола кренула низбрдо.

Као да је Новозеланђанима било доста игре. Једноставно су појачали притисак на одбрану Пумаса која није била у стању да се одупре налетима дефинитивно најбољег рагби тима данашњице. Ол блекси су до краја меча постигли још пет есеја, за укупно осам чиме су разбили Аргентину 57:22.

Следећи противник Новом Зеланду у четвртом колу Рагби првенства биће Јужна Африка са којом ће укрстити копља у Крајстчрчу следеће суботе.

Аргентини се не може ништа замерити, сем пропуштене прилике Нахуеле Тетеза Ћапара када је левом стубу прве линије мелеа испала лопта унапред у ситуацији са само једним противником испред себе до есеј простора, а да никог у том тренутку није било никог око њега.

Заиста су се храбро борили, деловали да су веома близу првог, историјског тријумфа против Новог Зеланда, али Ол блекси су за њих али и за све остале репрезентације света, за пар класа изнад у овом тренутку.

НОВИ ЗЕЛАНД – АРГЕНТИНА 57:22 (24:19)

Стадион Ваикато у Хамиултону

Гледалаца: 23.361

Главни судија: Крег Жубер (Јужна Африка)

Помоћници: Агнус Гарнер (Аустралија), Мариус Митреа (Италија)

Судија у ТВ студију: Џорџ Ајуб (Аустралија)

НОВИ ЗЕЛАНД: Луис Муди, Дан Колс, Овен Френкс, Броди Реталик, Семјуел Вајтлок, Џером Кеино, Сем Кејн, Керијан Рид, Ерон Смит, Бауден Барет, Џулијен Савеа, Рајан Кроти, Малакаи Фекитоа, Израел Даг, Бен Смит

Коди Тејлор, Вајат Крокет, Чарли Фаумуина, Лук Романо, Арди Савеа, Ти Џеј Перенара, Ерон Круден, Ентон Лајнарт Браун

ЕСЕЈИ: Џулијен Савеа (12`), Бен Смит (25`, 68`), Бауден Барет (36`), Рајан Кроти (55`, 65`), Чарли Фаумуина (57`), Лук Романо (78`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Бауден Барет (13`, 26`, 37`, 56`, 59`, 65`), Ерон Круден (70`)

КАЗНЕ: Израел Даг (33`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

АРГЕНТИНА: Нахуел Тетаз Ћапаро, Аугустин Креви, Рамиро Хереро, Гуидо Пети, Матиас Алемано, Пабло Матера, Хавиер Ортега Гасио, Факундо Иса, Марти Ландахо, Николас Санчес, Сантиаго Кордеро, Хуан Мартин Хернандез, Матиас Орлано, Матиас Морони, Хуакин Тукулет

Хулијан Монтоја, Лукас Ногуера, Енрике Пијерето, Маркос Кремер, Леонардо Сенаторе, Томас Кубели, Сантиаго Гонсалес Иглесиас, Рамиро Мојано

ЕСЕЈИ: Сантијаго Крдеро (4`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Николас Санчес (5`)

КАЗНЕ: Николас Санчес (16`, 20`, 28`, 40`, 51`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.