ОЛ БЛЕКСИ МЕРКАЈУ СЛАКП СПРИНГБОКСА

ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ СУСРЕТА НОВОГ ЗЕЛАНДА И ЈУЖНЕ АФРИКЕ: Џером Кеино у продору.
ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ СУСРЕТА НОВОГ ЗЕЛАНДА И ЈУЖНЕ АФРИКЕ: Џером Кеино у продору.

Терен стадиона Рагби лига парк у Крајстчрчу биће поприште првог меча четвртог кола Првенства четири нације, односно Рагби првенства како је такмичењу званично име, у коме ће Нови Зеланд угостити Јужну Африку. После сусрета на Аотеарои, у Перту ће Аустралија одмерити снаге са Аргентином.

После одласка кључних играча по окончању Мондијала 2015. у богате Европске клубове, учинило се да ће Ол блекси бити рањиви. Међутим, Нови Зеланд не само да није ослабљен, већ редови попуњени непресушним талентом који ова земља на крају света поседује, и високостручност тренерског кадра учинила је момке у црном неприкосновеним ове сезоне у Рагби првенству, што су и доказали у претходна три кола убедљивим тријумфима против Аустралије и Аргентине.

Следећи на реду су Јужноафриканци.

Ол блекси и Спрингбокси први пут су се састали 1921. године у Данидену на легендарном стадиону Карисбрук, познатијем у свету рагбија као Кућа бола. Домаћи су тада тријумфовали 13:5. Од тада до данас две репрезентације су се састале 91. пут, од чега је Нови Зеланд забележио 53 победе, Јужна Африка 35, а три меча су завршена без победника.

Интересантно је да Ол блекси имају проценат успешности против Спрингбокса 58 процената, што је најнижи у односу на било које друге противнике, што опет иде у прилог чињеници да су синови Аотеарое, заиста доминантни у свету рагбија.

Последњи пут две селекције су укрстиле копља у полуфиналу Мондијала 2015. одиграног у Енглеској где је Нови Зеланд славио 20:18.

Валабиси су протекле недеље у Бризбејну оствариле прву победу после шест везаних пораза, управо против Спрингбокса, што је сигурно момцима Мајкла Чеијке дало на пољуљаном самопоуздању.

Ове суботе Аустралији у госте долази Аргентина, репрезентација која је до сада једина задала проблем доминантним Ол блексима, али су ипак и Пумаси пал пред црним таласом. Овај податак је свакако упозорење Озијма да морају крајње озбиљно да схвате меч и дају свој максимум ако желе да наставе победоносни низ.

ТАБЕЛА ПРЕ ЧЕТВРТО КОЛО РАГБИ ПРВЕНСТВА

[table “46” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.