ИЗВЕШТАВАЋЕМО ВАС СА ИДЕН ПАРКА

ПОНОВО У ЦЕНТРУ ДЕШАВАЊА
ПОНОВО У ЦЕНТРУ ДЕШАВАЊА. ФОТО: мајстор Вале

И ове године имамо част да Вас директно и ексклузивно извештавамо са утакмица Ол блекса. Вечерас је место у новинарској ложи резервисано за Рагби Озон одакле ћемо вам из прве руке преносити догађаје са трећег Бледислоу куп тест меча у којем ће Нови Зеланд укрстити копља са Аустралијом. Такође извештаваћемо вас и са сусрета који отвара дуел Ол блекса и Валабиса, односно жена Новог Зеланда и Аустралије. 

Интересантно је да у међународном календару такмичења трећи Бледислоу куп тест меч спада под турнеју крајем године у којој репрезентације са јужне хемисфере гостују северној. До саме турнеје је остало две недеље али сусрет Ол блекса и Валабиса увек плени пажњом, чак и када се зна да ће сам трфофеј, односно Бледислоу куп и ове године остати у Аотеарои 14. годину за редом јер су га момци у црном освојили 44. пут у 85 лета дугој историји борбе за пехар.

Нови Зеланд је на прагу 18. победе за редом што од како је рагби постао професионалан, ни једна селекција из круга најјачих на свету, није урадила. Још један рекорд који ће највероватније пасти под ноге Ол блекса јер им ове године, као и претходних пар, нема равних.

Тешко је за поверовати да ће Аустралија успети да победи Новозеланђане на Иден парку у Окланду где нису изгубили претходних 37 мечева. Последњи пут гости су осетили сласт тријумфа 1994., пре пуне 22 године када је Француска славила 23:20.

Увертира пред окршај Ол блекса и Валабиса биће дуел Блек Фернса и Валаруса, односно девојака Новог Зеланда и Аустралије. Ово ће бити први од два меча дама које дели Тасманско море пре него што Новозеланшанке оду на турнеју по северној хемисфери.

После дуела на Иден парку Блек фернси и Валаруси ће одмерити снаге у среду у Албанију на стадиону Норт Харубура. У Лондону ће 19. новембра пред меч Ол блекса и Енглеске играти са Енглескињама, четири дана касније у Даблину са Канадом и 27. новембра исто у Даблину са Иркињама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.