ПРВИ ЗВАНИЧНИ СКУП ПРЕД ПРВЕНСТВО ШЕСТ НАЦИЈА

ТРЕНЕРИ СА ПЕХАРОМ
ТРЕНЕРИ СА ПЕХАРОМ

Остало је још свега десет дана до почетка елитног репрезентативног такмичења Старог континента. Тим поводом у Хурлингхам клубу у југоисточном, луксузном делу Лондона, главни ликови предстојећег Првенства шест нација дружили су се са представници седме силе.

Своја очекивања пред најстарији турнир у Европи и један од најстаријих на свету, са новинарима су поделили главни стратези и капитени Енглеске, Шкотске, Велса, Ирске, Италије и Француске, како мушких, тако и женских екипа.

Међу фаворите сврставају се браниоци Грен слема Енглези и Ирци који били шампиони две године за редом пре него што су им титулу преузеле комшије са десне обале Ирског мора али никад не треба отписивати ни непредвидиве Французе које ће од ове сезоне водити најтрофејнији клупски тренер Гино Вес.

ДАМЕ НА ОКУПУ
ДАМЕ НА ОКУПУ

На челу Велшана у 2017 биће Роб Хоули, помоћник Ворена Гетланда који кује планове са Британским и Ирским Лавовима за турнеју по Новом Зеланду, а капитен ће им бити Алун Вин Џонс.

Нови селектор Италије, Конор О` шеа покушаће да докаже својим знањем пренешеним на играче да је Азурима заиста место у Првенству шест нација где су све већи повици да се елита отвори и за друге селекције. Односно да на крају сваке сезоне последња селекција испадала из друштва привилегованих а њено место попуни најбоља и Купа европских нација, где се циља на све бољу Грузију, Румунију, Русију и остале.

Код дама, поред увек за титулу у првом плану Енглескиња, интересантне су и Францускиње које су лане освојиле пехар. Иркиње могу да помуте рачуне што се не може констатовати за Велшанске и Италијанке.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.