СЕДМИЧАРИ НОВОГ ЗЕЛАНДА ОДРЕДИЛИ ТИМ ЗА НАСТАВАК СВЕТСКЕ СЕРИЈЕ

ВРАЋА СЕ ОЛ БЛЕКСИМА: Емброуз Куртис у продору против Француза. ФОТО: Светски рагби
ВРАЋА СЕ ОЛ БЛЕКСИМА: Емброуз Куртис у продору против Француза. ФОТО: Светски рагби

Рагби савез Новог Зеланда саопштио је тим са којим ће се борити у наставку Светске серије рагбија седам Светског рагбија, односно за турнире у Лас Вегасу и Ванкуверу. Приметна новина је повратак Емброуза Куртиса у репрезентацију.

Куртис је последњи пут играо седмицу за Аотеароу пре две године. У међувремену је био члан Блузса, док је лане представљао Маори Ол блексе на турнеји по северној хемисфери. Стручни штаб Новог Зеланда је био принуђен да се обрати за услуге Еброзу Куртису јер нису могли да рачунају због повреда на Џоа Вебера, Сема Диксона, Луиса Ормонда, Тедија Стенвеја и Рокија Кана.

Већ је обављен жреб за турнир у Сједињемим Америчким Државама који ће се играти по олимпијским пропозицијама, односно, играће се две утакмице дневно у прва два, док су мечеви нокаут фазе резервисани за финални, трећи дан скупа. Нови Зеланд ће бити у групи Ц са Аргентином, Кенијом и Русијом.

На турнирима у Лас Вегасу и Ванкуверу Ол Блекси ће бити у саставу: Скот Кари, Дилан Кулијер, Емброуз Куртис, Ди Џеј Форбс, Иопу Иопу Асо, Траел Јоас, Ендру Кнустуб, Вилимони Корои, Тим Микелсон, Сионе Молиа, Тоне Нг Шиу, Шервин Стауверс, Ајзак Те Тамаки, Бауден Вака.

Пети скуп најбољих седмичара света одиграће се у Невади првог викенда марта месеца.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.