ОЛ БЛЕКСИ РАСТРГЛИ САМОУ

БРИЛИЈАНТНИ: отварач Новог Зеланда Бауден Барет у продору против Самоанаца
БРИЛИЈАНТНИ: отварач Новог Зеланда Бауден Барет у продору против Самоанаца

У другoj утакмици Пацифика изазова, одиграном на терену стадиона Иден парк у Окланду, Ол блекси су декласирали Самоу 78:0 (26:0), постигавши 11 есеја, недозволивши комшијама ни почасне поене да укњиже.

Није да су Самоанци били много лоши, чак шта више, али једноставно, Новозеанђани су били просто фантастични. Подршка, креативност, идеје у нападу комплетирали су игру у којој су појединци сопственим умећем додатно допринели и овако изузетном издању целог тима.

Утакмица је требала да послужи Ол блексима за уигравање пред први од три тест меча против Британских и Ирских Лавова који их очекују. Међутим, пулени Стива Хансена одиграли тако добро даје деловало не само да нису прво пут на окупу, већ као да су дуже време у заједничком тренингу и изврсној форми.

У листу стрелаца код Новог Зеланда уписали су се по два пута Бауден Барет и Арди Савеа док су по једном положили Ентон Леинат Браун који је и отворио рачун домаћина полагањем у 12. минуту, Џулијен Савеа, Коди Тејлор, Ваеа Фифита, Ти Џеј Перенара и Сем Кејн.

Када се има на уму да ово и није био најачи састав светских шампиона који је Стив Хансен извео на терен стадиона Иден парк у Окланду, онда се само може претпоставити шта могу да очекују Британски и Ирски Лавови у првом тест мечу серије који ће се одиграти на истом спортском здању следеће суботе.

Бен Смит је вечерас против Самое постао 68. капитен Ол блекса, први играч из дијагонале који је предводио момке у црном од 2009. када је капитен био Милс Мулиаина

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.