ЕНГЛЕЗИ ОДУСТАЛИ ОД ДОНАЦИЈЕ САМОИ

ИМАЛИ НАЈБОЉЕ НАМЕРЕ: рагбисти Енглеске
ИМАЛИ НАЈБОЉЕ НАМЕРЕ: рагбисти Енглеске

Обзиром да је Рагби савез Самое пре пар недеља прогласио банкрот, Рагби савез Енглеске и репрезентативци Енглеске су се одлучили да финансијски помогну колеге са Пацифичких острва са којима требају да одмере снаге предстојећег викенда, донацијом од 27.000 фунти стерлинга. Међутим, од идеје се одустало јер је Светски рагби оповргао тврдње Самоанаца.

Иницијатива је потекла од Маке Вуниполе, репрезентативца Енглеске, родом са Тонге који је предложио да сваки играч донира барем по 1.000 фунти од 22.000 колико ће их добити од тест меча са Самоом, и прихваћена је. Ипак, као се огласио Светски рагби тврдећи да самоански Савез није банкротирао, одустало се од идеје.

Самоанци су одавно познати јавности да у њиховом Савезу нису чиста посла. Савез добија паре од Светског рагбија, а шта ради са њима, велико је питање. О томе су и играчи јавно говорили чак су планирали да бојкотују прошли меч са Енглеском из протеста због не исплаћених пара.

Светски рагби се овом прилико огласио саопштењем да тврдње Рагби савеза Самое нису прецизне и да су само зауставили део средстава који је био намењен јер нису испоштовани врло прецизни договори претходно постигнути. Светски рагби је повисио ниво средстава упућен Самои за 19 процената и у претходном циклусу светског купа 2015 износио је 17 милиона фунти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.