TРИЈУМФ ПАРТИЗАНА У ЗЕНИЦИ

ДЕТАЉ С МЕЧА ЧЕЛИК - ПАРТИЗАН: Игор Дејановић пробија редове Зенчана.
ДЕТАЉ С МЕЧА ЧЕЛИК – ПАРТИЗАН: Игор Дејановић пробија редове Зенчана. ФОТО: Армин Бербетовић.

После готово две деценије паузе рагбисти Челика и Партизана укрстили су копља у Зеници на стадиону Камберовића поље у оквиру трећег кола Прве дивизије Регионалног “Балканског” првенства. У веома неизвесној борби пуној преокрета Београђани су се боље снашли и остварили победу 25:21 (15:18). У предигри шампиона бивше Југославије, кадети Челика и Зенице 72 ремизирали су 5:5 док  је у окршају после сусрета сениора,  подмладак зеничког Рудара убедљиво савладао вршњаке  из Партизана 31:0.

Лоше издање гостију у првих 40 минута на које је у многоме утицала чињеница да су изашли из аутобуса после готово седмочасовног путовања непун сат пред почетак утакмице, Зеничани су умели да казне. Заостатак на полувремену пробудио је црно-беле који су тек у наставку успели да консолидују редове и направе преокрет.

ДЕТАЉ С МЕЧА ЧЕЛИК - ПАРТИЗАН
ДЕТАЉ С МЕЧА ЧЕЛИК - ПАРТИЗАН. ФОТО: Армин Бербетовић.

Челик се није мирио с чињеницом да су пред још једним поразом у регионалном такмичењу и све карте је бацио у напад. Ипак, Партизан је успео да одоли великом притиску шампону Босне и Херцеговине који је у последњих десетак минута меча „заковао“ Парни ваљак у 22 метара и освоји цео плен.

Црно -белима победа против Челика прва је од како су прошле сезоне освајањем првог места у Другој ове изборили пласман у Прву дивизију Балканског првенства. На другој страни ни Зеничани нису остали кратких рукава јер су успели да освоје први бод за пораз мањи од седам поена разлике. И Партизан се изборио за бонус бод четвртим есејем на мечу који им је и донео победу. Са укупно нових пет бодова, рагбисти из Хумске 1 сменили су Краљевски београдски рагби клуб са четвртог места табеле.

ДЕТАЉ С МЕЧА ЧЕЛИК - ПАРТИЗАН
ДЕТАЉ С МЕЧА ЧЕЛИК – ПАРТИЗАН. ФОТО: Армин Бербетовић.

ЧЕЛИК – ПАРТИЗАН 21:25 (18:15)

Стадион Камберовића поље у Зеници.

Гледалаца: 400.

Главни судија: Хрвоје Бартолић (Хрватска).

Помоћници: Мирза Оруч (Босна и Херцеговина), Александар Попречица (Србија).

Делегат: Денис Величковић (Хрватска).

ЧЕЛИК: Семир Ајановић, Мирсад Фетић, Семир Пашић, Адис Карабеговић, Ведран Изић, Харис Задић, Дамир Разић, Ермин Мушиновић, Мирза Капић, Сабахудин Субашић, Адис Селимспахић, Седад Туфекчић, Армин Задић, Вахдет Кокић, Самед Смајловић. Играли су још: Сенад Ћорић, Данијел Кесеровић, Зеид Станковић, Ахмедин Чичак, Един Појскић, Ернад Селман и Адис Башић.

ЕСЕЈИ: Сабахудин Субашић, Ермин Мушиновић.

ТРАНСФОРМАЦИЈА: Сабахудин Субашић.

КАЗНЕ: три Сабахудин Субашић.

ПАРТИЗАН: Милош Јоксимовић (Никола Димић), Недељко Савић, Јован Бајић, Немања Бабић, Владимир Станић. 10, Вукашин Медић, Драган Грујић, Благоје Јовановски, Милован Миличевић (Кристијан Жагар), Марко Милосављевић, Саша Ђукић, Марко Пријић, Ненад Матејић, Владимир Дејановић (Марко Стаменковић), Игор Дејановић.

ЕСЕЈИ: Саша Ђукић, Ненад Матејић, Марко Пријић, Владимир Станић, Владимир Дејановић.

ДЕТАЉ С МЕЧА ЧЕЛИК - ПАРТИЗАН
ДЕТАЉ С МЕЧА ЧЕЛИК - ПАРТИЗАН

ТАБЕЛА ПРВЕ ДИВИЗИЈЕ БАЛКАНСКОГ ПРВЕНСТВА

[table “17” not found /]

One Reply to “TРИЈУМФ ПАРТИЗАНА У ЗЕНИЦИ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.