НОКАУТ ФАЗА ЕЛИТНИХ КЛУПСКИХ ТАКМИЧЕЊА ЕВРОПЕ

ВРЕМЕ ОДЛУКЕ
ВРЕМЕ ОДЛУКЕ

У данима пред нама одиграће се разигравања у сва три врхунска клупска такмичења Старог континента. Веома узбудљив и богат викенд обзиром да ће се у три турнира одиграти 12 мечева, почеће првим четвртфиналом Челинџ купа у којем ће се данас састати Сејл Шаркс и Конехт, а затвориће га дуели у истом такмичењу између Клермона и Нортхемптон Сеинтса и Ла Рошела и Бристол Берса.

Турнир који даје шампиона Европе, Куп шампиона, односно, из спонзорских разлога познат као Хајнекен куп, тачније његова четвртфинала, крећу келтским окршајем између Единбурга и Манстера. По завршетку сусрета у главном граду Шкотске, у Лондону ће на стадиону Алајанз парк снаге одмерити Сараценси и Глазгов Вориорси, после чека следи ирски  дуел у Даблину између браниоца титуле Леинстера и Алстера.

Први део нокаут фазе Купа шампиона у недељу ће затворити француски двобој у Паризу Расинг Метроа и Тулуза.

Поред поменута три четвртфинала Челинџ купа, четврти, односно, по редоследу други, одиграће се између два представника Енглеске на трену стадиона Сиксвејс између Вустер Воријорса и Харлеквинса.

У Континентал шилду, такмичењу клубова које баш и не припадају крему европског рагбија, али имају потенцијал и жељу да то постану, чија два најбоља представника ће стећи право да се следеће сезоне боре и доказују у Челинџ купу, условно се може рећи да се играју два финала.

Сусрети ће бити двокружни, играће се кући и на страни, а прва рунда од два меча је на програму у суботу, 30. марта док су узвратне утакмице 20. априла. Први корак на путу ка Челинџ купу следеће сезоне направиће Калвизано који ће на стадиону Пата у Калвизану угостити земљаке Ровиго Делте.

Други пар који је најдаље догурао у Континентал шилду је из Источне Европе. Први из двомеча другог финала одиграће се у Темишвару на терену стадиона Дан Палтинисану  између Темишвар Сараценса и  руског Енисеија.

ПАРОВИ ЧЕТВРТФИНАЛА КУПА ШАМПИОНА

Сутра:

ЕДИНБУРГ  – МАНСТЕР

САРАЦЕНС – ГЛАЗГОВ ВОРИОРС

ЛЕИНСТЕР – АЛСТЕР

Недеља, 31. март:

РАСИНГ 92 – ТУЛУЗ

ПАРОВИ ЧЕТВРТФИНАЛА ЧЕЛИНЏ КУПА

Данас:

СЕЈЛ ШАРКС – КОНЕХТ

Сутра:

ВУСТЕР ВОРИОРС – ХАРЛЕКВИНС

Недеља, 31. март:

ЛА РОШЕЛ – БРИСТОЛ БЕРС

КЛЕРМОН – НОРТХЕМПТОН СЕИНТС

ПАРОВИ КОНТИНЕНТАЛ ШИЛДА

Сутра:

КАЛВИЗАНО – РОВИГО

ТЕМИШВАР САРАЦЕНС – ЕНИСЕИ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.