ЧИФСИ И ЛАЈОНСИ ОТВАРАЈУ ДЕВЕТО КОЛО СУПЕР РАГБИЈА

ДЕТАЉ СА ПРЕТХОДНОГ СУСРЕТА ЛАЈОНСА (црвене мајце) И ЧИФСА. ФОТО: Фил Волтер Getty Images
ДЕТАЉ СА ПРЕТХОДНОГ СУСРЕТА ЛАЈОНСА (црвене мајце) И ЧИФСА. ФОТО: Фил Волтер Getty Images

Утакмицом у Хамилтону на терену стадиона Ваикато између домаћих Чифса и јужноафричких Лајонса, почеће девето коло Супер рагбија у којем навише плени пажњом аустралијски дерби Варатаса и Ребелса, односно новезалнски Хајлендерса и Блузса.

Поглавице из Вааиката и Лајонси су у досадашњем току најјачег такмичења јужне хемисфере одиграли 17 мечева из којих су Чифси 12 поута изаши са пуним пленом уз пет пораза. У Хамилтону су се састали девет пута и остварили осам победа.

Оно што може забрињавати присталице Поглавица је прошлонедељна повреда колена Демијена Мек Кензија али и повратак после седам недеља одсуства због повреде грудног коша капитена Ворена Вајтлија.

Хурикејнси су отпутовали у Токијо на мегдан Санвулвсима без неколицине Ол блекса. Због обавеног одмарања у склопу пред припрема државног тима Новог Зеланда за Мондијал и одбрану титуле које их очекује у септембру и октобру у Јапану у главни град Земље излазећег Сунца нису отишли Бауден и Џорди Барет и Арди Савеа.

Ипак, и уз изостанак репрезентативаца, Хурикејнси не би требали да имају већих проблема у освајању нових Супер рагби бодова.

Суботу ће у Данидену отворити дерби Аотеарое између Хајлендерса који нису остварили победу од фебруара и у доброј форми Блузса. Плавци су нанизали четири тријумфа укључујући и оне против земљака што им није успевало од 2016.

Поред борбе за врх Аустралијске конференције које обезбеђује место у разигравању, Ози дерби у Сиднеју између Варатса и Ребелса плени пажњом због суспензије Израела Фолауа. Најбољи играч франшизе из највећег града Аустралије, најбољи играч Валабиса и најбољи стрелац Супер рагбија са 60 постигнутих есеја, суспендован је због изношења својих ставова у јавност преко друштвених мрежа. Колико и да ли заиста недостаје Варатсима Израел Фолау видеће се против Бунтовника из Мелбурна.

ПАРОВИ ДЕВЕТОГ КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Данас:

ЧИФС – ЛАЈОНС

САНВУЛВС – ХУРИКЕЈНС

ШАРКС – РЕДС

Сутра:

ХАЈЛЕНДЕРС – БЛУЗС

ВАРАТАС – РЕБЕЛС

СТОРМЕРС – БРАМБИС

У деветом колу слободни су: БУЛСИ, ХАГУАРЕСИ и КРУСЈЕДЕРСИ

ТАБЕЛА СУПЕР РАГБИЈА ПРЕД ДЕВЕТО КОЛО

[table “28” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.