КРУСЕЈДЕРСИ РАЗБИЛИ РЕБЕЛСЕ, ХАГУАРЕСИ ШАРКСЕ

ЗГАЗИЛИ БУНТОВНИКЕ: центар Крусејдерса Рајан Кроти у продору против Ребелса. ФОТО: Getty Images
ЗГАЗИЛИ БУНТОВНИКЕ: центар Крусејдерса Рајан Кроти у продору против Ребелса. ФОТО: Getty Images

У пред последњем колу Супер рагбија било је доста неизвесних мечева али и оних у којима су разлика у класи дошла до изражаја. Најочитији пример последње поменутог је био сусрет у Крајстчрчу у којем су Крусејдерси разбили Реблсе 66:0 (26:0).

Колико су две године за редом шампиони јужне хемисфере испред свих, можда ће боље указати чињеница да су декласирали до скоро најбољу франшизу аустралије, и то се чини, са пола гаса.

Бунтовнци из Мелбурна су доши као претенденти за повратак на прво место  Аустралијске конференције које директно води у нокат фазу такмичења. Међутим, наишли су на веома расположење Крсташе који су им као од шале стрпали десет есеја.

У редовима домаћих била су два хет трик јунака. Три пута су иза противничке гол линије лопту успели да положе Севу Риси и Брејдон Енор који је се у шанси да и четврти пут поентира смотао када му је само преостало да поклопи лопту у есеј простору која се откотрљала после шута.

Хајлендерси су били у прилици да забележе победу у Данидену у окршају са Булсима, али је рагбистима из Преторије, шансу за реми издејствовао Јако Висаги есејем у 76. минуту коју је искористио Хандре Полард и успешном трансформацијом поравнао на 24:24.

ЦРВЕНДАЋИ СЛАВЕ ПОБЕДУ ПРОТИВ ПЛАВАЦА
ЦРВЕНДАЋИ СЛАВЕ ПОБЕДУ ПРОТИВ ПЛАВАЦА

И Блузси су пропустили своју шансу за победом. Само за разлику од Хајлендерса који су ремизирали, Плавци су изгубили меч у на гостовању у Бризбејну.

Екипа из Окланда је водила готово читавог тока меча изузимајући период од 44. до 47. минута када су Редси направили преокрет есејем и трансформацијом Бруса Хергатија. Међутим, радост домаћих је кратко трајала јер је Аугустин Пулу другим својим полагањем и Отере Блек претварањем вратио новозеландску екипу у вођство.

Ипак, не дисциплина је скупо коштала Блузсе. Далтон Папали` и је морао на клупу за кажњене на десет минута јер је дирао лопту на земљи док је био у раку.

Ребелси су искористили бројчану предност на терену јер су управо пред повратак крилног треће линије мелеа у игру, постигли есеј преко Скота Хигинботома коме је то било друго полагање те вечери што је омогућило Брусу Хегратију трансформацију за преокрет и победу 29:28.

ДЕТАЉ СА МЕЧА У АРГЕНТИНИ: талонер Шаркса Керон Ван Вурен у чељустима Хагуареса. ФОТО: AFP
ДЕТАЉ СА МЕЧА У АРГЕНТИНИ: талонер Шаркса Керон Ван Вурен у чељустима Хагуареса. ФОТО: AFP

Хагуареси настављају да доказују да им је место заиста у Супер рагбију и не само да доказују где им је место, већ су и коло пре краја обезбедили место у плеј офу као победници Јужноафрилке конференције.

Нова жртва Аргентинаца су буле Ајкуле из Дурбана. Јагуари су растргли Шарксе са пет есеја. По два су била дело Себастијана Канцелијерија и Емилија Бофелија, док је последњи, пети, као шлаг на торту, био дело Сантјага Карераса. Хоакин Диаз Бонила је био успешан из три трансформације и једне казне.

С друге стране, Јужноафриканци су само почасни есеј да постигну у завршници меча преко Андре Естерхојзена који је претворио Курвин Бош чиме су учинили пораз 34:7 подношљивијим.

РЕЗУЛТАТИ ПРЕД ПОСЛЕДЊЕГ, 17 КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

ХАЈЛЕНДЕРС – БУЛС 24:24 (19:14)

РЕДС – БЛУЗС 28:29 (15:21)

КРУСЕЈДЕРС – РЕБЕЛС 66:0 (26:0)

ВАРАТАС – БРАМБИС 24:35 (3:28)

ЛАЈОНС – ХАРИКЕЈНС 17:37 (10:10)

СТОРМЕРС – САНВУЛВС 31:18 (14:6)

ХАГУАРЕС – ШАРКС 34:7 (12:0)

ТАБЕЛА СУПЕР РАГБИЈА ПОСЛЕ 17. КОЛА

[table “28” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.