ИРЦИ НАМЕРАЧИЛИ ОЛ БЛЕКСЕ

ПОСЛЕДЊИ СЛАВИЛИ: рагбисти Ирске на мечу са Ол блексима у Чикагу

Најбољи рагбисти Ирске покушаће вечерас у Токију да спрече Нови Зеланд у освајачу четврте титуле шампиона света, треће за редом, у оквиру другог четвртфиналног меча Светског купа на терену стадиона Аниџимото у престоници Земље излазећег Сунца.

Некако по аутоматизму, Ирце у окршајијма са Ол блексима означавају као аутсајдере. Међутим, ситуација је мало другачија у односу на претпоставке и чињенице их покривају.

Јован Бајић
ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ЈАПАНА: Јован Бајић

Изјава легендарног капитена Новог Зеланда Ричија Мек Коува да момци у црном никад нису требали да изгубе од Ирске после пораза 40:29 у Чикагу 2016. разљутила је много љубитеље рагбија у са Смарагног острва. Да историјски тријумф Ираца није случајност потврдили су прошле године када су их савладали 16:9 у Даблину и тиме им ставили до знања да више нису за поценивање, шалу и тренинг.

Ирцима ће свакако пуно недостајати суспендовани Бани Аки али Роби Хеншоу сигурно ће бити добра замена.

Moжда је Хенсонов избор  Џека Гудхјуа на месту првог центра, као и Џорџа Брича на левом крилу изненадио, али требамо веровати човеку који је што као помоћни, што као главни тренер освојио три светска купа.

Сигурно 80 минута велике борбе на стадиону Аниџимото репиће мистерију да ли су Ирци заиста дорасли да задатка и спуштања Новозеланђана на земљу.

ДРУГО ЧЕТВРТФИНАЛЕ

НОВИ ЗЕЛАНД – ИРСКА, стадион Аниџимото – Токијо

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.