ЕНГЛЕЗИ РАЗБИЛИ ВАЛАБИСЕ НА ПУТУ КА ПОЛУФИНАЛУ

ДОМИНИРАЛИ: стуб Енглеза Кајл Синклер у продору пред постизање есеја и тријумфу против Аустралије. ФОТО: WORLD RUGBY

Рагбисти Енглеске постали су први полуфиналисти Светског купа у Јапану доминантном игром и на први поглед веома лако извојеваном убедљивом победом 40:16 (17:9) против Аустралије, оствареном на игралишту стадиона Оита у истоименом граду.

Момци са Црвеном ружом на грудима били су бољи у свим деловима игре у односу на ривала.  Одмах су успоставили контролу на терену, наметнули свој, нападачки стил игре који Озији једноставно нису могли да испрате у потпуности.

Јован Бајић
ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ЈАПАНА: Јован Бајић

Џони Меј је отворио Валабисе есејем у 18. минуту прошавши по својој левој страни терена. Слично је урадио и три минута касније, али је главни посао тада урадио Хенри Слејд који је пресекао додавање Аустралијанаца и упутио шут у празно који је Џони покупио и положио. Овен Фарел је био прецизан из обе трансформације као и казне у 30. минуту.

Кристиан Леалиифано је одржао наде Валабиса у првом полувремену да могу ипак да се изборе са Енглезима и пласирају се у полуфинале са три казнена ударца.

Те наде су постале снажније и остваривије почетком других 40. минута када је Џордан Петаиа дао пас на унутра Марики Короибетеу. Фиџијански тринаестичар је фантастичним трком прошао одбрану Енглеза кроз средину терена и поентирао а Кристиан Леаииифано претварањем довео Озије на свега поен заостатка.

Међутим, тада су велики момци у тиму Енглеске исказали своје способности у нападу а не само у постављању базе за играче дијагонале. Кајл Синклер је добио лопту на двадесетак метара од гол линије и продро до статива са све Куртлијем Билом на леђима који га је стигао пред циљ.

Овен Фарел је опет био прецизан за додатна два поена као и из три казне за редом.

Овера победе је био есеј Ентонија Вотсона који је пресекао додавање Валабиса у очајничком покушају да из контранапада учине нешто и ублаже пораз.

Капитен Овен Фарел је још једном био прецизан из трансформације завршивши меч са стопроцентним шутерским учинком постигавши половину поена своје екипе, односно 20 из четири казне и четири претварања за коначних и убедљивих 40:16.

Енглеска ће у полуфиналу укрстити копља са бољим из другог полуфинала Нови Зеланд – Ирска.

ЕНГЛЕСКА – АУСТРАЛИЈА 40:16 (17:9)

Стадион Оита у Оити

Гледалаца: 40.000

Главни судија: Жером Гарсе (Француска)

Помоћници: Роман Поли (Француска), Метју Рејнол (Француска)

Судија у ТВ студију: Бен Скин (Нови Зеланд)

ЕНГЛЕСКА: Мако Вунипола, Џејми Џорџ, Кајл Синклер, Маро Итоје, Кортни Лоувс, Том Круз, Сем Андерхил, Били Вунипола, Бен Јангс, Овен Фарел, Џони Меј, Ману Самоа Туилаги, Хенри Слејд, Ентони Вотсон, Елиот Дејли

Лук Крован Дики, Џо Марлер, Ден Колс, Џорџ Куртис, Луис Лудам, Вили Хајнц, Џорџ Форд, Џонатан Џозеф

ЕСЕЈИ: Бен Меј (18`, 21) , Кајл Синклер (46`), Ентони Вотсон (76`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Овен Фарел (19`, 23`, 47`, 77`)

КАЗНЕ: Овен Фарел (30`, 51`, 66, 73`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

АУСТРАЛИЈА: Скот Сио, Толу Лату, Алан Алаалатоа, Ајзак Рода, Рори Арнолд, Дејвид Покок, Мајкл Хупер, Иси Наисарани, Вил Гинија, Кристијан Леалиифано, Марика Короибете, Саму Кереви, Џордан Петаиа, Рис Хоџ, Куртли Бил

Џордан Уелесе, Џејмс Слипер, Таниела Тупоу, Адам Колеман, Лукахн Салакаиа Лото, Ник Вајт, Мет То` омуа, Џејмс О` Конор

ЕСЕЈИ: Марика Короибете (43`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Кристијан Леалиифано ( 45`)

КАЗНЕ: Кристијан Леалиифано (12`, 26`, 40`+1`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.