ОСТАТАК СВЕТСКЕ СЕРИЈЕ РАГБИЈА СЕДАМ ОТКАЗАН, НОВОМ ЗЕЛАНДУ ТИТУЛА У ОБЕ КОНКУРЕНЦИЈЕ

ПОНОВО ЗАЈЕДНО НА САМОМ ВРХУ: седмичари Новог Зеланда на трону 2014. ФОТО: Getty Images

Државни тим Новог Зеланда у конкуренцији мушкараца и жена крунисан је у шампиона Светске серије рагбија седам Светског рагбија за сезону 2019/2020 обзиром да је наставак такмичења отказан због вируса. Ово је Ол блекима 13 титула, а Новозеланђанкама шеста, друга узастопна. Уједно, први је пут од 2014. да су и кћери и синови Аотеарое заједно заузели шампионски трон.

У конкуренцији мушкараца требало је да се одигра још четири турнира од укупно десет у календару такмичења. Седмичари Аотеарое обезбедили су титуле на три од шест до сада одиграних турнира, освојивши најзначајнији пехар у Кејп Тауну, Хамилтону и Ванкуверу. Тиме су у генералном пласману освојили 115 бодова, 11 више од другопласираних Јужноафиканаца. Занимљиво је да је Нови Зеланд на шест досадашњих турнира изгубио свега три утакмице.

Даме са Аотеарое су биле још убитачније. Од пет до сада одиграних турнира од укупно осам, на четири су биле најуспешније. Само на скупу одржаном у Глендејлу у Денверу Сједињене Америчке Државе су се попеле на највиши степеник победничког подијума, док су у преостала четири Новозеланђанке биле неприкосновене.

Ово је дамама из земље киви птица и воћа шеста титула у досадашњих осам сезона одиграних од 2012/2013. Кћери Аотеарое су само у такмичарској 2015/2016. и 2017/2018. Аустралији дозволиле да се њихова застава завијори на највишем јарболу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.