РАГБИ САВЕЗ НОВОГ ЗЕЛАНДА ПРИМИО К ЗНАЊУ ОДЛУКУ ЈУЖНОАФРИКАНАЦА

ИЗЛАЗЕ ИЗ СУПЕР РАГБИЈА: играчи јужноафричких франшиза у мајцама супер јунака

Из Рагби савеза Новог Зеланда стигло је сапштење у којем обавештавају јавност да су примили к знању одлуку челника Јужноафричког рагбија да истражују могућности повлачење својих франшиза из Супер рагбија и прикључивања истих европсом такмичењу.

У Рагби савеу Јужне Африке договорено је да ће Булси, Стомерси, Шаркси и Лајонси изаћи из Супер рагбија и да ће се придружити највероватније Про 14 – такмичењу франшиза из Ирске, Шкотске, Велса и Италије у којем веч пар година играју две екипе које су биле део Супер рагбија, Читаси и Саутерн Кингси.

Последње вреем много се говори о променама у Супер рагбију али и у Првенству четири нације, односно, Рагби првенству због ситуације у свету проузроковане вирусом. Још ништа заигурно није утврђено али Нови Зеланд разматра увђење приватног капитала у рагби, стварање нових тимова и сопственог такмичења после успеха који је имао Супер рагби Аотеароа. Супер рагби следеће године, по свему судећи састојаће се само од франшиза са Новог Зеланда и Аустралије.

Поред транс -тасманског формата, размишља се и о азијсо – пацифчким могућностима. Сматра се да изласком Јужноафриканаца отварају се врата за потенцијалне екипе са Пацифчких острва и из Азије.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.