ЈОШ ЈЕДНА ПРОМЕНА У САСТАВУ ОЛ БЛЕКСА

ИЗНЕНАДА У СТАРНОЈ ПОСТАВИ: Тарел Ломакс

У последњем моменту дошло је до још јенде промене у саставу Новог Зеланда. Свега неколко сати пред почетак тест меча са Аустралијом који ће се одиграти за Бледислоу куп на стадиону Скај у Велингтону, Тајрел Ломакс је ушао у стартну поставу уместо Непа Лаулале.

Из, како је саопштено, личних разлога дошло је до смене на позицији десног стуба прве линије мелеа Ол блекса. Интересантно је да је Тајрел Ломакс рођен 16. марта 1996. у Канбери. Играо је за Канбера Вајкингсе и Мелбур Рајзинг у Националном рагби првенству Аустралије, што је еквиваклент Првенству провинција Новог Зеланда (ППНЗ). Обзиром да му је отац Џон играо за Нови Зеранд рагби лигу, Тајрел је одлучио да се пресели на Аотеароу 2017. потписавши уговор са Тасман Макосима којима је помогао лане да први пут у својој историји освоје  ППНЗ.

Исте године Хајлендерси су обелоданили да су откупили бившег репрезентативца Аустралије у конкуренцији играча до 20 година од Мелбурн Ребелса. За Брђане Тајрел Ломакс је играо две сезоне да би ове године појачао редове Хурикејнса.  Бранио је боје Маори Ол блекса од 2017. до 2019. Дебитовао је за Нови Зеланд 2018 на гостовању против Јапана. Ово ће му бити друга утакмица у чувеном црном дресу са сребрно мпапрати на грудима.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.