ОЛ БЛЕКСИ СЛАВИЛИ И У ДРУГОМ ТЕСТУ ПРОТИВ ФИЏИЈА

СТРЕЛАЦ ЈЕДНОГ ОД ДЕВЕТ ЕСЕЈА: Реико Иоане полаже против Фиџија. ФОТО: PHOTOSPORT

Убедљивом победом 60:13 (29:6) и у другом тест мечу против Фиџија за шта је поред осталих један од најзалсужнијих био Севулони Рис са три есеја од укупно девет, одиграном на терену стадиона Ваикато у Хамилтону, Ол блекси су освојили Стајнлагер серију.

Фиџи је као и пре недељу дана на стадиону Форсајт бар у Данидену у првом тест мечу серије, први повео казненим ударцем преко Бена Волаволе.

Нешто касније, односно у 12. минуту, Фиџијанци су још једном су доказали да нису за запостављање када су украли лопту у раку противнику. Ретко ко има снаге и знања да то учини Ол блексима.

Ипак, домаћини су убрзо повезали конце игре. После доброг изведеног аута, главну штету је напраио Давид Хавили одличним продором. У кључном тренутку проиграо је у пуном трку Севулонија Риса који је положио између статива.

Полагање Фиџијанца у редовима Новог Зеланда трансформисао је Самоанац Ричи Мо` унга.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ХАМИЛТОНА: Јован Бајић

Међутим, одмах у следећем нападу Фиџијанци су се приближили на један заостатка још једном прецизном казном Бена Волаволе.

Ричи Мо` унга је узвратио на исти начин у 29. минуту али одмах и у следећем из трансформације после другог есеја Севулонија Риса који је сам намсетио саиграчу из Крусејдерса.

Десетка и једанестица Крсташа је поново бљеснула свега пар минута касније. Ерон Смит је изчупао лопту из рака који су створили Арди Савеа и саиграчи, проследио је до Ричја Мо` унге који је промашио мету приликом додавања али се Севулони Рис ипак докопао лопте, на пет метара од гол линије и  постигао трећи есеј на утакмици.

Ричи Мо` унга је промашио претварање готово са аут линије али није у надокнади времена првог полувремена после полагања Ардија Савее. Крилни треће линије мелеа Хурикејнса је подигао лопту из рака и прешао преко противника пре полагања.

Већ у другом минуту наставка, Вил Џордан се уписао у листу стрелаца есејем који је претворио Ричи Мо` унга.

Ерупцију одушевљења на трибинама стадиона Ваикато у Хамилтону изазвао је Пени Раваи када је после аута и мола, извадио лопту из формације и продро до есеј простора. Полагање левог стуба скрама Фиџија успешно је трансформисао Бен Волавола за 36:13.

Следећи се код Ол блекса истакао есејем Реико Иоане ушавши са клупе. Ричи Мо` унга је претворио и полагање млађег брата Акире Иоанеа који је започео сусрет на позицији затвореног крилног треће линије мелеа пре него што је изашао из игре.

И дебитант у редовима Ол блекса се окитио славом. Млади Самисони Таукеи` ахо је из мола постигао есеј за 48:13.

У 63. минуту Бен Волавола је био у пуном трку ка гол линији Новог Зеланда. Демијен Мек Кензи га је јурио са другог краја терена, сигао и оборио тик пред полагање и изнудио казну за своју екипу. Тиме је универзалац Чифса, честа мета Фиџијанца и у Данидену и вечерас у Хамилтону, мали растом, још једном показао да има огромно срце и челичну вољу.

Још један момак са клупе опрадвао је поверење Иана Фостера. Шенон Фризел је такоће постигао есеј а Бауден Барет након промашаја трансформације после полагања Самисонија Таукеи` ахоа, био је прецизан после поентирања крилног треће линије Хајлендерса.

Дебитант Самисони Таукеи` ахо је заиста имао ватрено крштење из сна јер је постигао и последњи, девети есеј на мечу за Ол блексе чиме је постављено коначних 60:13.

НОВИ ЗЕАНД – ФИЏИ 60:13 (29:6)

Стадион Ваикато у Хамилтону

Гледалаца: 20.135

Главни судија: Дејмон Марфи (Аустралија)

Помоћници: Грам Купер (Аустралија), Џордан Веј (Аустралија)

Судија у ТВ студију: Ерон Патерсон (Нови Зеланд)

НОВИ ЗЕЛАНД: Џорџ Боувер, Коди Тејлор, Непо Лаулала, Скот Барет, Семјуел Вајтлок, Акира Иоане, Арди Савеа, Лук Џејкобсен, Ерон Смит, Ричи Мо` унга, Севу Рис, Давид Хавили, Ентон Леинарт Браун, Вил Џордан

Самисони Таукеи` ахо, Итан Де Грут, Агнус Та` авао, Броди Реталик, Шенон Фризел, Бред Вебер, Бауден Барет, Реико Иоане

ЕСЕЈИ: Севулони Рис (15`, 30`, 36`), Арди Савеа (41`), Вил Џордан (42`), Реико Иоане (50`), Самисони Таукеи` ахо (59`, 80` + 2`), Шенон Фризел (69`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Ричи Мо` унга (16`, 31`, 42`, 51`), Бауден Барет (69`)

КАЗНЕ: Ричи Мо` унга (29`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

ФИЏИ: Пени Раваи, Семјуел Матавеси, Месаке Доге, Темо Мајанавануа, Леоне Накарава, Џони Дајер, Месуламе Кунавула, Пецели Јато, Френк Ломани, Бен Волавола, Немани Надоло, Енерико Булируаруа, Ваисеа Најацалеву, Сетареки Туицуву, Кини Муримуривалу

Месуламе Долокото, Ерони Мави, Лирој Аталифо, Алберт Туисуе, Китоне Камикамица, Мосес Сорови, Тети Тела, Манаса Матаеле

ЕСЕЈИ: Пени Раваи (45`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Бен Волавола (46`)

КАЗНЕ: Бен Волавола (5`, 18`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ: Леоне Накарава (37`)

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.