ОЛ БЛЕКСИМА ЗАБРАЊЕНО ТВИТОВАЊЕ

ОВО ЋЕТЕ ДА НАМ ЗАБРАНИТЕ ТВИТЕР
ОВО ЋЕТЕ ДА НАМ ЗАБРАНИТЕ ТВИТЕР

Стручни штаб Новог Зеланда забранио је репрезентативцима да се самостало и ван предвиђених оквира обраћају јавности за време Светског првенства коме ће у септембру и октобру бити домаћини а све у намери да после 24 године трофеј Вилијам Веб Елис поново остане у њиховој домовини. Акценат је посебно стављен на социјалну мрежу Твитер.

Овакву одлуку менаџмент правда жељом да играчи буду потпуно концентрисани на обавзе националног тима.

ШТА МУ ТО ДОЂЕ ТВИТЕР?
МА КО ЈЕ ТАЈ ТВИТЕР?

До сада нисмо предузимали овакве кораке али морали смо да замолимо играче да добро размисле пре него што се на своју руку огласе преко медија. У кампу Ол блекса у главном смо доносили добре одлуке али сад пред Светско првенство једноставно немамо право на грешку ако желимо да остваримо циљ – рекао је главни стратег Новог Зеланда Грахам Хенри за Скај Спортс.

Менаџер момака у црним дресовима Дерен Шенд подестио је репрезентативце да им је забрањено изношење статвова на социјалним мрежама као што су Твитер и Фејсбук, блоговање, писање колумна за штампане медије за време Мондијала:

Не желимо да играчи индивидуално „твитују“ током Светског првенства. То им може само одвлачити пажњу што се коси с нашом а надам се и њиховим жељом да стриктно буду фокусирани на игру и оно што ће се дешавати на терену.

Шенд је нагласио да навијачи овим мерама неће бити ускраћени за информације о својим љубимцима.

Наравно, овом одлуком не желимо да се одвојимо од остатка света. Све оне које занимају дешавања у нашем табору моћи ће то да сазнају на нашем веб сају као и на званичним презентацијама на социјалним мрежама – закључио је менаџер Ол блекса.

ИЗВИН`ТЕ, ШТА СТЕ ОНО РЕКЛИ ЗА ТВИТЕР?
ИЗВИН`ТЕ ТРЕНЕРУ, ШТА СТЕ ОНО РЕКЛИ ЗА ТВИТЕР?

Поједнини играчи Новог Зеланда редовни су корисници Твитера. Међу њима предњаче првотимци Супер 15 франшизе Хурекејнс из Велингтона, деми Пири Випу, стуб Немиа Таилата и аријер Кори Џејн чија излагања је недавно пратило преко 14.000 навијача. Напори Џејна и Тиалате да редовно снабдевају своје обожаваоце информацијама умало су их увалили у проблем 2009. године на турнеји по свереној хемисфери.

Пред утакмицу с Енглеском играч прве линије и последњи човек одбране који се подједнако добро сналази и на позицији крила, 24 сата пред званизно објављивање састава тима изразили су своје незадовољство не уласком међу двадесетдвојицу за окршај са „старим непријатељем“. Главн тренер Ол блекса који је у другој половини шесте деценије живота збуњено је прокоментарисао кад је сазнао шта се тачно десило пред утакмицу у Лондону:

Морао сам да сазнам ко је тај проклети Твитер. Искрено да вам кажем, мислио сам да се радило о новом демију Енглеске – био је искрен Грахам Хенри помешавши тада дебитанта у селекцији Енглеске демија Лестер Тајгерса Бена Јангса са социјалном мрежом Твитер.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.