ПЛАВЦИ ПРОШЛИ МЕЂУ ЧЕТИРИ НАЈБОЉЕ ЕКИПЕ ЈУЖНЕ ХЕМИСФЕРЕ

ОЛ БЛЕК ТРИО ПЛАВАЦА СЛАВИ ПРОЛАЗ У ПОЛУФИНАЛЕ СУПЕР РАГБИЈА: с лева Џоел Рокококо, Џером Кеино и Џон Афоа
ОЛ БЛЕК ТРИО ПЛАВАЦА СЛАВИ ПРОЛАЗ У ПОЛУФИНАЛЕ СУПЕР РАГБИЈА: с лева Јосевата Рокококо са сином Сајпрусом, Џером Кеино и Џон Афоа

Окланд Блузси победом 26:13 (13:8) на стадиону Иден парк против Њу Саут Велс Варатаса постали су прва екипа у историји Супер рагбија која се кроз бараж пласирала у полуфинале најјачег клубског такмичења јужне хемисфере обзиром на реконструкцију првенства пред почетак сезоне. Сутра ће се иста прилика указати Крусејдерсима и Шарксима а од исхода овег меча зависиће противник Плаваца у полуфиналу.

Блузси су прекинули низ од четири везана пораза у то управо у утакмици у којој нису имали право на грешку јер би их та грешка коштала проласка међу четири најјаче екипе Новог Зеланда, Аустралије и Јужне Африке где нису били још од 2007. године.

КОБАН ПО ВАРАТАСЕ: Лачи Мунро.
КОБАН ПО ВАРАТАСЕ: Лачи Мунро.

Саиграчи су омогућили Лачиу Монроу да се истакне постизањем есеја, трансформацијом и са три прецизна шута из казне за чиме је крило Плаваца укњижило 16 поена. Лук Мек Алистер је био сигуран из казне и претварања после полагања Монроа док се у листу стрелаца уписао и Али Вилијамс.

То је био први есеј бившег Ол блека који је се после више до две године паузе због повреде Ахилове тетиве и каснијег играња у енглеском Чемпионшипу на најбољи начин вратио у Супер рагби. Сигурно је да се Вилијамс наметнуо селектору Новог Зеланда Грахаму Хенрију за повратак у репрезентацију пред Мондијал.

РАЗОЧАРАНИ: Њу Саут Велс Варатас.
РАЗОЧАРАНИ: Њу Саут Велс Варатас.

И Варатаси су успели два пута да положе лопту иза гол линије противника преко Тома Картера и Лачија Тарнера али им је све то уз казну Куртија Била било недовољно да се избегне и други пораз у сезони од Блузса и избори пролаз у полуфинале.

У случају да Шаркси сутра победе Крусејдерсе на терену стадиона Трафаглер парк у Нелсону Блузси ће отићи у Кејп Таун на мегдан Стормерсима а у случају да Крсташи савладају Ајкуле што је реалније за очекивати, Плавци ће морати за финале да се изборе против Редса на стадиону Санкорп у Бризбејну.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.