СРБИЈА – СЛОВЕНИЈА, ДРУГИ ЧИН

ДЕТАЉ С ПРЕТХООДНОГ МЕЧА СРБИЈЕ У БЕОГРАДУ: Данило Булатовић и Срђан Николић покушавају да зауставе Јерменца.
ДЕТАЉ С ПРЕТХООДНОГ МЕЧА СРБИЈЕ У БЕОГРАДУ: Данило Булатовић и Срђан Николић покушавају да зауставе Јерменца.

После готово тачно годину дана репрезентативци Србије имају шансу да се освете Словенцима за изненеђујући пораз у Љубљани. Прилика за наплату дуга указује им се данас у Београду од 14 сати на Ади Циганлији, тачније на терену Краљевског београдског рагби клуба у утакмици којом почиње други део двогодишњег такмичења у оквиру групе Б дивизије 2 Купа европских нација.

Србија и Словенија два пута су до сад укрштале копља и у оба случаја домаћа селекција је била успешнија. У првом одмеравању снага 11. маја 2002. године тада још увек под именом Југославија је славила 27:21. Лане, 23.октобра на терену Рагби клуба Љубљана Овал у предграђу словеначке престолнице Станежиче Змајчеки су поразили Србију 33:3 у утакмици на којој је пољски судија Михалик Грегорж показао седам жутих картона. Три Словенцима и четири Орловима.

Србију је можда и срећа послужила да избегне последње место у групи. Словенци нису отпутовали на мегдан Јерменцима 28. маја па је утакмица регистрована службеним резултатом 20:0 за домаћина. У случају да су рагбисти Словеније отишли у Абовијан и победили, последње место у групи Б дивизије 2 било би српско а не словеначко.

Тај сценарио, односно, смена на дну табеле је и даље у оптицају под условом да гости данас на Београдском мору поново приземље Орлове и да им не дозволе да узми бонус бод.

У тиму Драгана Грујића, уверенисмо да влада оптимизам пред дуел са Словенцима. Исти је случај био и пре годину дана када је Недељко Савић био у Грујићевој улози и са готово идентичним тимом али им је у селу надомак Љубљане приређено жестоко изненађење.

Све горе поменуто упућује на то да ће данас бити добар рагби на Ади Циганлији. Љубитељи јединог правог витешког спорта, доста се уживали у фотељама поред ТВ пријемника у чаролијама мечеве недавно завршеног Мондијала на Новом Зеланду. Метереолози су најавили сунчан дан и до 15 степени Целзијуса, изађите, погледајте овоземаљски рагби и пружите подршку момцима на терену без обзира према којима гајите симпатије.

ТАБЕЛА ГРУПЕ Б ДИВИЗИЈЕ 2 КУПА ЕВРОПСКИХ НАЦИЈА

[table “11” not found /]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.