СТЕЈН ПРЕСУДИО ЈУЖНОАФРИЧКИ ДЕРБИ

РЕШИО ПИТАЊЕ ПОБЕДНИКА: Морне Стејн, отварач Булса и Јужне Африке.
РЕШИО ПИТАЊЕ ПОБЕДНИКА: Морне Стејн, отварач Булса и Јужне Африке.

У последњем мечу првог дана премијерног кола нове сезоне Супер 15 рагбија Булси су пред пуним трибинама стадиона Лофтус Версфилд у Преторији извојевали победу у дербију Јужноафричке конференције учинивши је јуначким подвигом обзиром на овогодишњи састав екипе тријумфовавши 18:13 (0:0) против Шаркса.

После изједначене борбе у првом полувремену у којем ни једна екипа није усплела да постигне поене без обзира што су шутери имали изгледне шансе и прописно се обрукали, наставк је донео узбуђење.

Прву победу у сезони Булсима који су прелазном року остали без девет Спрингбокса и главног тренера Хејнкеа Мејера који је преузео улогу селектора Јужне Африке од Питера Де Вилијерса донео је Морне Стејн. Отварач који држи рекорд Супер рагбија са 263 поена у сезони постигнутих пре две године када су Булси одбранили титулу шампиона јужне хемисфере, решио је меч постигнувши све поене за преторијанске Бикове из четири казне и дроп гола.

СТРЕЛАЦ ЈЕДИНОГ ЕСЕЈА НА МЕЧУ: Жаке Ботас (с лоптом) у акцији.
СТРЕЛАЦ ЈЕДИНОГ ЕСЕЈА НА МЕЧУ: Жаке Ботас (с лоптом) у акцији.

Једини есеј на сусрету био је дело Жакеа Ботеса десет минута пред крај сусрета али поентирање резервног играча треће линије као и трансформација и две казне Патрика Ламбија нису били довољни Ајкулама да испливају из пораза.

РЕЗУЛТАТИ И РАСПОРЕД УТАКМИЦА ПРВОГ КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Данас:

БЛУЗС – КРУСЕЈДЕРС 18:19 (12:16)

БРАМБИС – ВЕСТЕРН ФОРС 19:17 (9:12)

БУЛС – ШАРКС 18:13 (0:0)

Сутра:

ВАРАТАС – РЕДС

СТОРМЕРС – ХУРЕКЕЈНС

ЛАЈОНС – ЧИТАС

РЕБЕЛСИ су слободни у првом колу

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.