ТРИЈУМФОМ ПРОТИВ ЗАГРЕБА ПОБЕДНИК ИЗБОРИО БЕОГРАДСКО ФИНАЛЕ БАЛКАНСКО – ДУНАВСКОГ ПРВЕНСТВА

САВЛАДАЛИ И ЗАГРЕБ: играчи Победника славе пролаз у финале. ФОТО: Драган Павловић.
САВЛАДАЛИ И ЗАГРЕБ: играчи Победника славе пролаз у финале. ФОТО: Драган Павловић.

Рагбисти Победника тријумфом 25:10 (8:0) оствареним на терену Фудбалског клуба Жарково прокрчио је себи пут у финале Бакланско – дунавског првенства где ће у мечу за титулу шампиона региона бити домаћини сплитској Нади. Победу прваку Србије извојевали су Иван Пирковић, Милан Растовац, Срђан Николић есејима Марко Капор који је био прецизан из две казне и две трансформације.

Победник је од првог звиждука Душана Лесковара свим силама кренуо на противника чија је одбрана попустила у 11. минуту . Милан Орловић је одличним продором по десној страни офлоудом „наместио“ есеј Ивану Пирковићу који је за ову утакмицу био на позицији крила.

ДЕТАЉ С МЕЧА ПОБЕДНИК - ЗАГРЕБ: стуб Хравата Мајкл Јаско у продору.
ДЕТАЉ С МЕЧА ПОБЕДНИК - ЗАГРЕБ: стуб Хравата Мајкл Јаско у продору. ФОТО: Драган Павловић.

Поентирање Победника освестило је Загребчане који су имали прилику да направе преокрет. Међутим, из две изгледне прилике, односно казни близу гола, гости су се одлучили да уместо на гол шут упуте у аут. Акције у наставку нису дале жељени ефекат а домаћини су повисили предност на 8:0 Марка Капора.

Друго полувреме отворио је отварач Београђана још једним прецизним ударцем из казне после чега је уследило ново полагање. Поново је творац есеја био Милан Орловић. Репрезентативац Србије опет је пробио редове Загребчана а лопта је кроз дијагоналу стигла до искусног Милара Растовца који је поентирао билзу статива што је омогућило лако претврање Капору.

Момци из хрватске престолнице до првих поена су дошли из казне преко Филипа Мијића а који трен касније Марко Ристић је муњевито прошао кроз средину и готово неометано дошао до гол линије. Да је крилни играч треће линије Победника велики спортиста показао несебично додавши лопту у есеј простору Срђану Николићу којем се исплатило праћење акције полагањем између статива. Капор је поново био сигуран за додатна два поена.

ДЕТАЉ С МЕЧА ПОБЕДНИК - ЗАГРЕБ: Крешо Славичек у наручју Уроша Јончића (лево) и Марка Капора.
ДЕТАЉ С МЕЧА ПОБЕДНИК - ЗАГРЕБ: Крешо Славичек у наручју Уроша Јончића (лево) и Марка Капора. ФОТО: Драган Павловић.

Тренер Победника Марк Барет увидевши да је тријумф готово сигуран освежио је екипу увевши у игру млађе играче на каљење што су Загребчани знали да искористе.

И пре измена у редовима домаћина гости су имали ницијативу. Коначно је Загреб показао само део онога што зна. Деми гостију Иван Зелић укрстио је са чепом треће линије и једним од најбољих играча рагбиста у белим дресовима Луком Јурешком који је положио. Филип Мијић је трансформацијом смањио на 25:10 али више није било времена за преокрет.

Победник тријумфом поротив Загреба пласирао се у меч којем ће имати прилику да обједини титулу првака Србије и Балкана. Оно што му посебно иде на руку је чињеница да ће се велико финале најбољих екипа региона играти у Београду.

ПОБЕДНИК – ЗАГРЕБ 25:10 (8:0).

Терен ФК Жарково.

Гледалаца: 150.

Главни судија: Душан Лесковар (Словенија).

Помоћници: Борис Голубовић (Србија), Мирољуб Буквић (Србија).

ПОБЕДНИК: Владимир Ђукић, Немања Симоновић, Срђан Николић, Небојша Јовановић, Бранимир Петровић, Јерко Лабус, Марко Риситић, Данило Булатовић, Никола Симоновић, Марко Капор, Владимир Радуловић, Миладин Живанов, Милан Орловић, Иван Пирковић, Милан Растовац.

Горан Вуковић, Данијел Септеу, Немања Леонтијевић, Стефан Драгутиновић, Милан Митровић, Урош Јончић, Предраг Марковић.

ЕСЕЈИ: Иван Пирковић (11`), Милан Растовац (46`), Срђан Николић (54`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ:  Марко Капор (47`, 55`).

КАЗНЕ: Марко Капор (39`,44` ).

ЗАГРЕБ: Мајкл Јаско, Томислав Кадић, Винко Удовичић, Иван Џајић, Иван Белобрајдић, Кристиан Акмачић, Твртко Зелић, Лука Јурешко, Иван Зелић, Филип Мијић, Фран Јурић, Ведран Помпер, Крешо Славичек, Мирослав Мандић, Јурај Бан.

Лука Јус, Јосип Голубић, Јосип Иванкић, Данир Јанковић, Слободан Николић, Крешимир Клековић, Хрвоје Мартун.

ЕСЕЈ: Лука Јурешко (77`).

ТРАНСФОРМАЦИЈА: Филип Мијић (78`).

КАЗНА: Филип Мијић (49`).

One Reply to “ТРИЈУМФОМ ПРОТИВ ЗАГРЕБА ПОБЕДНИК ИЗБОРИО БЕОГРАДСКО ФИНАЛЕ БАЛКАНСКО – ДУНАВСКОГ ПРВЕНСТВА”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.