СТОРМЕРСИ ДОЧЕКУЈУ РАЗЈАРЕНЕ БИКОВЕ

ПРВАЦИ ЈУЖНОАФРИЧКОГ ДЕРБИЈА: Центар Булса Винанд Оливиер продире кроз редове Стормерса.
ПРВАЦИ ЈУЖНОАФРИЧКОГ ДЕРБИЈА: Центар Булса Винанд Оливиер продире кроз редове Стормерса.

Погледом на парове шестог кола Супер рагбија издваја се као посебно интересантан меч обзиром да је велики јужноафрчки дерби сусрет у којем ће Стормерси на стадиону Њулендс у Кејп Тауну поделити мегдан да Булсима. Пажња аустралисјког аудиторијума биће усмерена на Ози окршај Вестерн Форса и Редса поготово после прошлонедељног дебакла шампиона на гостовању у Претоорији.

Хајлендерси после прве утакмице у сезони коју су изгубили протеклог викенда у Канбери од Брамбиса, већ сутра рано ујутро по нашем, централоевропском времену имају прилику да се врате на победничке стазе. На терену стадиона Фосит бар Брђани ће одиграти меч са Ребелсима који из претходне четири утакмице имају биланс једна победа и три пораза.

МИНИ ЈУБИЛЕЈ: Ричард Кахуи (са лпотом) у акцији против Брамбиса.
МИНИ ЈУБИЛЕЈ: Ричард Кахуи (са лпотом) у акцији против Брамбиса.

Чифси који су имали недељу дана више за одмор обзиром да су у протеклом колу били слободни, укрстиће копља на свом стадиону Ваикато са Варатасима. Додатна брига за екипу из Сиднеја биће нови – стари центарски дуо у племену Поглавица Сони Бил Вилијамс – Ричард Кахуи јер је главни стратег Чифса Дејв Рени поново уклопио на позицијама 12 и 13 продорне Ол блексе. Кахуи ће против Варатаса прославити мини јубилеј, 50. Супер рагби меч.

Поглавице из Хамилтона су прве на табели Новозеладска конференције, одноно друге у генералном пласману. Иза себе имају низ од три победе и на ноге им долазе Варатаси који су у претходне две недљеље прерпели два пораза од којих посебно боли онај од поен разлике 21:20 на свом терену од Вестерн Форса.

ДА ЛИ ЋЕ УЗДИЋИ ИЗ ПРОБЛЕМА: Редси на прошлонедељном мечу са Булсима.
ДА ЛИ ЋЕ УЗДИЋИ ИЗ ПРОБЛЕМА: Редси на прошлонедељном мечу са Булсима.

Управо ће Вестер Форси покушати да искористе позитивну атмосферу у екипи створену са два тријумфа у односну на негативну Редса. Шампион Супер рагбија играма у последња два кола ни мало не делује у складу с титулом коју носи. Рагбисти из Квинсленда на мини јужноафричкој турнеју кастрафолано су се провели. Прво су поражени у Дурбану од Шаркса 27:22 а протеклог викенда Булси су их понизили у Преторији декласиравши их 61:8. На момцима из Перта је да искористе турбулентно стање у табору Црвендаћа.

Крусејдерсе пред гостовање Лајонсима на Елис парку у Јоханезбургу поред победе у прошлом колу против Читаса храбри чињеница да ће у стартно постави коначно имати најбољег отварача света. Данијел Картер је у поменутом мечу са Читасима одиграо друго полувреме у којем су Крсташи у првој утакмици у Крајстчрчу после готово две године, прекинули низ од два пораза и за суботњи дуел на располагању је Тоду Блекедеру од првог минута.

ДЕТЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА ОЛУЈНИКА И БИКОВА: Брајан Хабана, сада Стормер, у покуђају тампонирања бившег саиграча Бјорна Басона.
ДЕТЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА ОЛУЈНИКА И БИКОВА: Брајан Хабана, сада Стормер, у покуђају тампонирања бившег саиграча Бјорна Басона.

Не само јужноафрички и рунде него један од највећих дербија Супер рагбија играће се у суботу на терену стадиона који годинама у назад у просеку има најбољу посету и нема сумње да на дан окршаја Стормерса и Булса на трибине Њулендса неће имати где игла да падне.

Олујници су водећи и Јужноафричкој конференцији и у званичном поредку и једина су преостала франшиза Супер рагбија која и даље не зна за пораз. Међутим, не вежу их много лепа сећања на дуеле са Булсима који су их у првом пласману у нокаут фазу такмичења 2010. избацили у полуфиналу. И прошле године у Кејп Тауну у оквиру 17 кола гости су славили 19:16. Бикови су посебно поносни на прошлонедељни подвиг и разбијање Редса 61:8 и пуни самопоуздања путују на сам југ обале Црног континента у потерну за нове бодове.

ПАРОВИ ШЕСТОГ КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Сутра:

ХАЈЛЕНДЕРС – РЕБЕЛС

Субота, 31. март:

ХУРИКЕЈНС – ЧИТАС

ЧИФС – ВАРАТАС

БРАМБИС – ШАРКС

ВЕСТЕРН ФОРС – РЕДС

ЛАЈОНС – КРУСЕЈДЕРС

СТОРМЕРС – БУЛС

БЛУЗСИ су слободни у шестом колу

ТАБЕЛА СУПЕР РАГБИЈА ПРЕД ШЕСТО КОЛО

[table “28” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.