РЕПРИЗА ФИНАЛА СУПЕР РАГБИЈА У КАРЈСТЧРЧУ

ДЕТАЉ С ПРОШЛОГОДИШЊЕГ ФИНАЛА СУПЕР РАГБИЈА: Редси и Крусејдерси на делу.
ДЕТАЉ С ПРОШЛОГОДИШЊЕГ ФИНАЛА СУПЕР РАГБИЈА: Редси и Крусејдерси на делу.

У престоници Новог Зеланда, дерби сусретом Земље великог белог облака између Хурикејнса и Блузса почиње 11. рунда елитног клубског такмкичења јужне хемисфере. Дан касније у главном граду Аустралије играће се Ози дерби у којем ће снаге одмерити Брамбиси и Варатаси док ће последњег дана 11. кола на програму само један меч, практично реприза прошлогодишњег финала с том разликом да ће Редси, шампиони Супер рагбија, отићи на мегдан Крусејдерсима у Крајстчрч.

Окланд Блузи се суочавају са најгорим стартом сезоне од како је 1996. године формирано такмичења најбољих тимова Аустралије, Новог Зеланда и Јужне Африке. Плавци су приковани за дно табеле са само једном победом из девет мечева и иду на ноге Хурикејнсима којима такође не цветају руже. Момци из Велингтона на свом Регионалном стадиону ове године остварили су само једну победу из четири утакмице.

ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ МЕЧА ЛАЈОНСА И ЧИФСА
ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ МЕЧА ЛАЈОНСА И ЧИФСА

Захуктали Чифси, лидери Новозеландске конференције и у генералном пласману, који су од пораза у првом колу забележили осам тријумфа у низу, на папиру, имају најлакши посао овог викенда. У госте им долазе предпоследњи Лајонси с којима су задњи пут играли на тлу Новог Зеланда пре три године.

Брамбиси и Варатаси су 17 пута до сад укрштали копља. Са 11 победа рагбисти из Сиднеја су успешнији од ривала из Камбере укуључујући и последња три али два од поманута три сусрета играла су се Новом Јужном Велсу за разлику од сутрашњег.

НЕУСПЕШНО: Грег Холмс, стуб Редса у покушају проласка поред Крсташа Керијана Рида и Бреда Торна (доле).
НЕУСПЕШНО: Грег Холмс, стуб Редса у покушају проласка поред Крсташа Керијана Рида и Бреда Торна (доле).

Квинсленд Редси су велики дужници Крусејдерсима јер су играчи из Квинсленда у последњем финалу Супер рагбија осујетили франшизу из Кантерберија да освоји осму титулу првака јужне хемисфере. И у претходна два меча Црвендаћи су били бољи али су се сва три меча била одиграна у Бризбејну.

Сигурно је да ће се Редси, који лагано испливавју из проблема проузрокованих лошом формом, поштено намучити да савладају Крсташе у Крајстчрчу. Поред домаћег терена и публике Крусејдерси ће имати и помоћ капитена Ол блекса. Ричи Мек Коув је у последњој утакмици и победи у Сиднеју против Варатаса одиграо последњих 35 минута и сигурно је да ће му главни стратег Тод Блекедер поново увести у игру али је тешко за поверовати да ће после шест месеци паузе због повреде стартовати меч.

РАСПОРЕД УТАКМИЦА 11. КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Сутра:

ХУРИКЕЈНС – БЛУЕС

РЕБЕЛС – БУЛС

Субота, 5. мај:

ЧИФС – ЛАЈОНС

БРАМБИС – ВАРАТАС

ШАРКС – ХАЈЛЕНДЕРС

ЧИТАС – ВЕСТЕРН ФОРС

Недеља, 6. мај:

КРУСЕЈДЕРС – РЕДС

СТОРМЕРСИ су слободни у 11. колу

ТАБЕЛА СУПЕР РАГБИЈА ПРЕД 11: КОЛО

[table “28” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.