(ПРЕД)ПОСЛЕДЊА БИТКА ЗА МОНДИЈАЛ

КАПИТЕНИ УРУГВАЈА И РУМУНИЈЕ КАРЛОС АРБОЛЕЈА И СОКОЛ СОРИН ПРЕД ГЛАВНОМ НАГАРДОМ МОНДИЈАЛА, ТРОФЕЈЕМ ВИЛИЈАМ ВЕБ ЕЛИС
КАПИТЕНИ УРУГВАЈА И РУМУНИЈЕ КАРЛОС АРБОЛЕЈА И СОРИН СОКОЛ ПРЕД ГЛАВНОМ НАГАРДОМ МОНДИЈАЛА, ТРОФЕЈЕМ ВИЛИЈАМ ВЕБ ЕЛИС

Селекције Уругваја и Румуније сутра ће у Монтевидеу на стадиону Чаура одиграти први од два меча баража у оквиру квалификација за одлазак на Светско првенство. Бољи из двомеча обезбедиће место на сморти најбољих репрезентација које ће се одржати следеће године на Новом Зеланду.

Уругвају и Румунији ово је последња шанса да се пласирају на Мондијал. Наше источне комшије учествовале су на свих шест светских првенства колико их је до сад одиграно. Неодлазак Румуна на Нови Зеланд који су на нашим просторима рагби велесила, био би им раван катастрофи. Највећи успеси су им победа у групној фази такмичења 1987, 1991, 1999, 2003 и 2007.

Уругвај је успео да се кавлификује за завршни турнир 1999. и 2003. Две стране два пута су се састале до сад. У оба случаја Румунија је изашла као победник, 11. јуна 2008 славили су 10:6 док су тачно годину дана касније тријумфовали 17:11.

Реванш утакмица баража за одлазак на Светско првенство играће се на стадиону Аркул ди Тријумф у Букурешту 27. новембра. Репрезентација која укупним резултатом  из оба меча буде боља биће последња, 20. учесница Мондијала и попуниће групу Б где су Аргентина, Енглеска, Шкотска и Грузија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.