ХАРЛЕКВИНСИ КРУНИСАНИ У НОВЕ ВЛАДАРЕ ЕНГЛЕСКЕ

ШАМПИОНИ ЕНГЛЕСКЕ: Харлеквинси.
ШАМПИОНИ ЕНГЛЕСКЕ: Харлеквинси.

Есејима Тома Вилијамса и капитена Криса Робшоуа уз 20 поена Ника Еванса постигнутих из трансформације и шест казни Харлеквинси су успели да савладају Лестер Тајгерсе 30:23 (14:13) у финалу Премијершипа на распородатом Твикенхему у Лондону, чиме су први пут у клупској историји освојили толико жељену и ишчекивану титулу шампиона Енглеске.

Квинси су одлично започели утакмицу казном Еванса и полагањем Тома Вилијамса. Прецизним ударцима из казне Новозеланђанина у својим редовима држали су Тајгерсе на одстојању али есејем Сива Мафија који је направио Ден Кол и претварањем Џорџа Форда рагбисти из Лестера су прешли у вођство. Стуб прве линије мелеа гостију ухватио је високу лопту и после инцијалног продора проиграо Тонганца коме је остало да практично неометано претрчи тридесетак метара и поентира. Међутим, Квинси су ипак отишли на одмор с поеном предности још једном казном Еванса.

ПРВЕНАЦ: Том Вилијамс постииже есеј.
ПРВЕНАЦ: Том Вилијамс постииже есеј.

Бивши отврач Ол блекса са две казне је отворио друго полувреме. После полагања капитена Енглеске и Харлекина Криса Робшоуа које му је омогућио славом кроз одбрану и оф лоуд Данија Кера, трансформације и шесте казне Никија Еванса, екипа из Лондона је имала 20 поена разлике.

Ипак, Тигрови се нису предавали. Искористили су опуштање противника и већ у следећем нападу поентирали. Бен Јангс је брзо извео казну, освојио добар део терена и додао лопту до Ентонија Алена који је положио близу статива што је у многоме олакшало шут Џорџу Форду за додатна два поена.

Најтрофејнија екипа Енглеске приближила се Харлеквинсима на трансформисани есеј разлике али одбрана новог шампиона Енглеске је била на месту. У самој завршници сустера одолели су силовити налетима Тигрова и заслужено освојили пехар намењен најбољој екипи Премијершипа.

ЖЕСТОКО: Ману Самоа Туилаги "изврће" Данија Кера.
ЖЕСТОКО: Ману Самоа Туилаги "изврће" Данија Кера.

ХАРЛЕКВИНС – ЛЕСТЕР ТАЈГЕРС 30:23 (14:13).

Стадион Твикенхем у Лондону.

Гледалаца 82.000.

Главни судија: Вејн Барнс.

Помоћници: Дејв Пирсон, Пол Дикс.

Судија у ТВ студију: Џеф Ворен.

ХАРЛЕКВИНС: Џое Марлер, Џое Греј, Џејмс Џонсон, Оли Кун, Џорџ Робсон, Маури Фаасавалу, Крис Робшо, Ник Истер, Дани Кер, Ник Еванс, Уго Моња, Џордан Трнер Хал, Џорџ Лоу, Том Вилијамс, Мајк Браун.

Роб Баканан, Марк Ламберт, Вил Колиер, Томас Валехос Синали, Том Гест, Карл Диксон, Рори Клег, Мет Хупер.

ЕСЕЈИ: Том Вилијамс (10), Џое Марлер (57`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Ник Еванс (58`).

КАЗНЕ: Ник Еванс (3`, 23`, 39`, 44`, 48`, 66`).

ЛЕСТЕР ТАЈГЕРС: Маркос Ајерца, Џорџ Чутер, Ден Кол, Џорџ Скинвингтон, Џеф Парлинг, Стив Мафи, Џулијен Салви, Томас Валдром, Бен Јангс, Џорџ Форд, Алесана Туилаги, Ентони Ален, Ману Самоа Туилаги, Хорацио Агила, Џордан Марфи.

Том Јангс, Логовии Мулипола, Мартин Кастрођовани, Грам Кичнер, Крег Њуби, Сем Харисон, Били Твелвтрис, Скот Хамилтон.

ЕСЕЈИ: Стив Мафи (31`), Ентони Ален (67`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Џорџ Форд (32`, 68`).

КАЗНЕ: Џорџ Форд (15`, 28`, 70`).

ЖУТИ КАТОНИ: Томас Валдром (39`).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.