КАСТР И ТУЛОН ПРОШЛИ У ПОЛУФИНАЛЕ ФРАНЦУСКОГ ПРВЕНСТВА

ПРОШЛИ У ПОЛУФИНАЛЕ: Рагбисти Кастра у акцији против Монпељеа.
ПРОШЛИ У ПОЛУФИНАЛЕ: Рагбисти Кастра у акцији против Монпељеа.

Протеклог викенда у Француској су одигране утакмице плеј офа за пласман у полуфинале Топ 14 у којима су домаћини били успешнији и обезбедили место међу четири најбоље екипе Првенства земље вицешампиона света. У полуфинале се пласирао Кастр тријумфом 31:15 (19:8) против Монпељеа и Тулон савладавши Расинг Метро 17:13 (3:13).

Обе утакмице су обиловале изненађењима и избуђењима. У првом мечу плеф офа Кастр је и са играчем мање надиграо прошлогодишњег финалисту обзиром да је Џое Текори у 61. минуту „зарадио“ црвени картон. Међутим, то није спречило играче клуба који је основан 1898. године да у последњој четвртини сусрета сачувају стечену предност.

ПОНОВО У ПОЛУФИНАЛУ: Метју Бастаро предводи напад Тулона против Расинга.
ПОНОВО У ПОЛУФИНАЛУ: Метју Бастаро предводи напад Тулона против Расинга.

Када се учинило да ће Тулон оправдати епитет губитника обзиром да је седам дана раније несрећно изгубио финале Челинџ купа а на полувремену утакмице за пласман у полуфинале Топ 14 био у заостатку десет поена за Расинг Метроом, Џони Вилкинсон, Џое Ван Ниекерк и екипа су се дигли из пепела. Са три казне Мета Гитоа и есејем Стефона Армитиџа Тулон је престигао вођство Парижана и другу годину за редом се примакао на корак до меча за титулу шампиона Француске.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.