СТАРТУЈЕ ПЛЕЈ ОФ СУПЕР РАГБИЈА

БИТКА ЗА ПОЛУФИНАЛЕ: детаљ с претходног дуела Крусејдерса и Булса.
БИТКА ЗА ПОЛУФИНАЛЕ: детаљ с претходног дуела Крусејдерса и Булса.

У преподневним сатима сутрашњег дана одиграће се два квалификациона меча за полуфинале Супер рагбија. У такозваним малим четвртфиналима пролаз међу четири најбоље екипе тражиће франшизе које су лигашки део сезоне завршили од трећег до шестог места. У првом сусрету Крусејдерси ће у Крајстчрчу дочекати Булсе а непун сат по завршетку меча на Новом Зеланду Редси и Шакрси ће одмерити снаге у Бризбејну.

У претходних пет дуела Булси су остварили четири победе рачунајући и ону из последњег играног у априлу али оне су све биле на тлу Јужне Африке. Последњи пут када су две франшизе укрстиле копља на Аотеарои што је било прошле године, Крусејдерси су славили у Тимаруу 27:0. Интересантно је да Крсташи нису изгубили утакмицу на домаћем терену од екипа из Аустралије и Јужне Африке пуних 12 година. Још један податак који не иде на руку Биковима из Преторије је да су само у шест од 37 утакмица колико су играли на Новом Зеланду славили, никад у Крајстчрчу.

ДЕТАЉ С ПРЕТГОДОГ ДУЕЛА КРУСЕЈДЕРСА И БУЛСА: Роби Фруен у акцији.
ДЕТАЉ С ПРЕТГОДОГ ДУЕЛА КРУСЕЈДЕРСА И БУЛСА: Роби Фруен у акцији.

Статистика и традиција дефинитвно нису на страни Булса троструких шампиона Супер рагбија што је свакако додатни мотив изабраницима Франса Лудекеа од којих је 14 од стартинх 15 са статусом репрезентативца, да коначно баце на колена Крусејдерсе и као у главном граду региона Кантербери.

Међутим, изузетно ће бити тешко зауставити машинерију у којој су главни шрафови осморица момака који су у октобру подигли трофеј Вилијам Веб Елис. Практично Тод Блекедер једино не може да рачуна на и даље повређеног Керијана Рида чије ће место на позицији чепа треће линије мелеа и овог викенда попунити капитен светских шампиона и франшизе Ричи Мек Коув док је у стартну поставу враћен одлични центар Роби Фруен.

УЗДАНИЦА РЕДСА: Вил Гинија у продору у претходном окршају са Шарксима.
УЗДАНИЦА РЕДСА: Вил Гинија у продору у претходном окршају са Шарксима.

У другом „малом“ четвртфиналу Редси ће покушати да прескоче још једну препреку на путу ка одбрани титуле. За пролазак у финале мораће да свладају Шарксе који су у претодна два окршаја славили. Добра ствар за момке из Бризбејна је што су везали шест победа за редом, разунајући ону од пре седам дана којом су захваљујући победи уз бонус бод против Варатаса успели да смене Брамбисе са првог места Аустралијске конференције и пласирају се у плеј оф и тиме заштите образ Озија као једини представник земље кенгура у нокаут фази такмичења.

Можда ће највећи проблем за домаћина бити суспензија Квејда Купера али чињенице узказују да његово одсуство и неће шкодити Редсима. Када је на позицији отварача уместо Купера играо Бен Лукас, што је био случај у две трећине сезоне, екипа је бележила добре резултате рачунајући и победу против Чифса чиме је започета серија која их је одвела до сутрашњег меча.

ЈЕДАН ОД ИСТАКНУТИЈИХ У ЈАТУ АЈКУЛА: Бизмак Ду Плеси и продору против Редса.
ЈЕДАН ОД ИСТАКНУТИЈИХ У ЈАТУ АЈКУЛА: Бизмак Ду Плеси и продору против Редса.

Шаркси су сигурно охрабрени податком да су у последњем сусрету са Црвендаћима успели да надокнаде заостатак од 17:0 и на крају славе са 27:22 али то је било 18. марта у Дурбану. Сигурно ће им недостајати сигурност младог и повређеног аријера Патрика Ламбија као и продорност и прецизност с великих раздаљина Френсиса Стејна али се зато уздају у таличност бившег репрезентативца Француске Фредерика Мишелака.

ПАРОВИ („МАЛОГ“) ЧЕТВРТФИНАЛА

9:35

КРУСЕЈДЕРС – БУЛС, Рагби лиг парк – Крајстчрч

11:40
РЕДС – ШАРКС, Ленг парк – Бризбејн

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.