ОПЕРАЦИЈА СМИТА ОТВАРА ВРАТА ФРУЕНУ?

ОДСУСТВОВАЋЕ ШЕСТ НЕДЕЉА: Конрад Смит.
ОДСУСТВОВАЋЕ ШЕСТ НЕДЕЉА: Конрад Смит.

Репрезентативац Новог Зеланда и капитен Хурикејнса Конрад Смит неће бити у прилици да помогне Ол блексима у Купу четири нације, не барем у прва два, три кола обзирм да је оперисао лево око са циљем санирања повреде „зарађене“ играњем за франшизу Супер 15 рагбија из Велингтона. По проценама доктора који је изјавио да су обе операције успеле и да се Смит успешно опоравља, Снејк, односно змија, како саиграчи од милоште зову Конрада, могао би поново бити у акцији за шест недеља.

То практично значи да ће Смит пропустити прве две утакмице Купа четири нације, гостовање Аустралији у Сиднеју 18. августа, узвратни меч са Валабисима седам дана касније у Окланду а под знаком питања је и први тест а Аргентином следеће недеље у Велингтону.

Конрад Смит је четврти центар на којег главни стратег Новог Зеланда Стив Хенсон неће моћи да рачуна за предстојеће првенство најјачих репрезентација јужне хемисфере. Због одласка у Јапан после завршетка Супер рагбија Сони Бил Вилијамс отпада, Ричард Кахуи је повредио раме а Тамани Елисон задњу ложу.

БЛИЗУ ДРЕСА ОЛ БЛЕКСА: Роби Фруен с аутором текста.
БЛИЗУ ДРЕСА ОЛ БЛЕКСА: Роби Фруен с аутором текста.

Ипак, одсуство поменутих отвара врата Бен Смиту из Хајлендерса, Тиму Бејтману из Хурикејнса и двојцу из Крусејдерса Рајану Кротију и Робију Фруену. Можда је од поменутих последњем одавно било место међу Ол блексима. Многи су очекивали да виде Робија Фруена у црном дресу у недавним тест мечевима са Ирском али је позив селектора изостао.

Међутим, константно добрим играма за Нортсе из Велингтона где је и рођен, Кантербери и Крусејдерсе из Крајстчрча где зарађује новац за живот, Фруен је увек био у фокусу селектора а сада се чини да је у центру пажње. Момак који је у Велсу 2007. с Бејби блексима освојио Мондијал за играче до 19 година и био проглашен за најбољег играча света, највероватније ће крајем лета дебитовати за први тим Новог Зеланда. Желимо му срећу!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.