СПРИНГБОКСИ УКРОТИЛИ ХРАБРЕ ПУМАСЕ

ПОБЕДИЛИ ДЕБИТАНТЕ: Центар Спрингбокса Френсис Стејн у продору против Пумаса.
ПОБЕДИЛИ ДЕБИТАНТЕ: Центар Спрингбокса Френсис Стејн у продору против Пумаса.

Репрезентативци Јужне Африке и Агентине исписали су нову страницу рагби историје одигравши други меч првог кола Рагби првенства које је данашњим прикључењем Пумаса из Купа три нације прерасло у Куп четири нације. На тој истој страници остаће уписано да су Спрингбокси победили храбре Пумасе 27:6 (20:6) на терену стадиона Њулендс у Кејп Тауну чиме су, макар до следеће рунде, заузели прво место на табели.

Аргентина је изгубила, што су многи и предвидели али оно што је битно, нису се обрукали пред очима светске рагби јавности која их је с нестрпљењем очекивала у друштву најбољих селекција планете.

Јужна Африка је одрадила посао у прхих 40 минута када су два пута поентирали преко Зена Китчнера и дебитанта Марсела Коетцеа. Морне Стејн је погодио обе трансформације и две казне. Све што су Пумаси успели да ураде су била два прецизна шута Хуана Мартина Хернандеза.

ОВЕРИО ТРИЈУМФ: Брајан Хабана хвата шут Морне Стејна за трећи есеј Спрингбокса.
ОВЕРИО ТРИЈУМФ: Брајан Хабана хвата шут Морне Стејна за трећи есеј Спрингбокса.

Да су Јужноамериканци били прибранији, сигурно би извукли повољнији исход. Међутим, почетничке грешке у пресудним моментима им то нису дозволиле. Испадала им је лопта унапред и то без превеликог притиска противника. Промашили су три пута из веома изгледних ситуација и то у тренутцима када су Спрингбокси водили 20:6. Са 15 поена који су отишли у неповрат могли су да престигну ривала и велико је питање како би се меч од тада одвијао.

То можемо само да нагађамо. Реалност је да Јужна Африка забележила битну победу оверену полагањем Брајана Хабане који је у есеј простору ухватио одличан шут Морне Стејна с друге стране терена а отварач га претворио чиме су Спрингбокси преузели прво место на табели Купа четири нације.

Аргентина прилику за поправни има за седам дана против истог ривала али на сопственом тлу и пред домаћом публиком што би требало да утиче на побољђање перформанси Пумаса.

ЈУЖНА АФРИКА – АРГЕНТИНА 27:6 (20:6).

Стадион Њулендс у Кејп Тауну.

Гледалаца: 38.483.

Главни судија: Стив Велш (Аустралија).

Помоћници: Жером Гарсез (Француска), Џон Луси (Француска).

Судија у ТВ студију: Јохан Меувсен (Јужна Африка).

ЈУЖНА АФРИКА: Тендаи Мтаварира, Бизмарк Ду Плеси, Јани Ду Плеси, Ебен Етцебет, Адриас Бекер, Марсел Коетце, Вилјем Албертс, Киген Денијел, Франсоа Хугард, Морне Стејн, Лвази Мовово, Френсис Стејн, Жан Де Вилијерс, Брајан Хабана, Зен Кичнер.

Адриа Штраус, Пет Силијерс, Флип Ван Дер Мерве, Жак Потгита, Руан Пинар, Патрик Ламби, Џеј Џеј Енгелбреч.

ЕСЕЈИ: Зен Кичнер (17`), Марсел Коетце (28`), Брајан Хабана (57`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Морне Стејн (18`, 29`, 58`).

КАЗНЕ: Морне Стејн (4`, 25`).

АРГЕНТИНА: Родриго Ронсеро, Еузебио Гућаз, Хуан Фигаљо, Мануел Карица, Патрисио Албасете, Хуан Фарас Кабељо, Алваро Гаљиндо, Хуан Мартин Фернандез Лобе, Николас Вергаљо, Хуан Мартин Хернандез, Хорацио Агиља, Сантјаго Фернандез, Марсело Бош, Гонзало Камачо, Луис Гонзалес Аморосино.

Бруно Постиђлиони, Маркос Ајерца, Хуан Пабло Орландини, Томас Леонарди, Леонардо Сенаторе, Мартих Лахдахо, Мартин Родригез Гуручаге.

КАЗНЕ: Хуан Мартин Хернандез (14`, 31`).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.