СПРИНГБОКСИ ПОБЕГЛИ С РЕМИЈЕМ ИЗ КАНЏИ ПУМАСА

ОДЛИЧНО СЕ ПРЕДСТАВИЛИ НА ДОМАЋЕМ ТЕРЕНУ: Ебен Етцебе у третману Пумаса.
ОДЛИЧНО СЕ ПРЕДСТАВИЛИ НА ДОМАЋЕМ ТЕРЕНУ: Ебен Етцебе у третману Пумаса.

Пумаси су били надомак историјског успеха у првој утакмици Рагби првенства, односно новоформираног Купа четири нације, одиграној на тлу Аргентине. На полувремену сусрета у Мендози домаћини су водили десет разлике али је Јужна Африка успела да избегне пораз и спречи велику сензацију есејем Френсиса Стејна који је његов презимењак Морне трансформисао за изједначење и коначаних 16:16 (13:3).

Аргентина и Јужна Африка вечерас су одиграле једну од најагресивниег рагбија који је аутор ових редова гледао у последње време. Читавих 80. минута играчи обе стране су беспоштедно жртвовали и срце и тело на терену у намери остварења истог циља: поправљање устиска од претходне суботе.

Од првог звиждука Француза Жерома Гарсеа ривали су започели титанску борбу. Пумаси су одмах ставили до знања гостима с југа Црног континента и два пута светским шампионима, да ће скупо продати своју кожу, односно крзно.

ПОКАЗАЛИ ЗУБЕ: Стуб Пумаса Хуан Фигаљо у дуелу с Вилјемом Албертсом и Јанијем Ду Плесијем (десно).
ПОКАЗАЛИ ЗУБЕ: Стуб Пумаса Хуан Фигаљо у дуелу с Вилјемом Албертсом и Јанијем Ду Плесијем (десно).

Аргентинци су у две прилике у првом полувренемену водили десет разлике. Рачун је отворио Мартин Родригез Гуручага, а за додатни прилив средстава побринуо се Сантјаго Фернандез есејм из акције коју су домаћи започели на својој половини. Гуручага је поново био прецизан из казненог ударца а два минута раније и Морне Стејн се уписао у листу стрелаца.

У нсатавку су шутери разменили ватру у чему је Јужноафриканац био успешнији и приближио своју репрезентацију на седам заостатка. И та предност је Пумасима побегла из канџи јер је Френсис Стејн коначно успео да положи лопту у есеј Аргентине а Морне Стејн је погодио претварање чиме су великани јужне хемисфере избегли пораз.

АРГЕНТИНА – ЈУЖНА АФРИКА (13:3).

Стадион Малвинас Аргентинас у Мендози.

Гледалаца: 40.000.

Главни судија:  (Аустралија).

Помоћници: Жером Гарсе (Француска), Џон Леси (Ирска).

АРГЕНТИНА: Родриго Ронсеро, Еузебио Гуићаз, Хуан Фигаљо, Махуел Карица, Патрисио Албасете, Хуан Фарињас Кабељо, Алваро Гаљиндо, Хуан Мартин Фернандез Лобе, Николас Вергаљо, Николас Санчез, Хорацио Агиља, Сантјаго Фернандез, Марсело Бош, Гонзало Камачо, Мартин Родригез Гуручаге.

Бруно Постиђлиони, Маркос Ајерца , Леонардо Сенаторе, Томас Леонарди, Мартин Ландахо, Лукас Гонзалес Аморосино, Хуан Имхоф.

ЕСЕЈ: Сантјаго Фернандез (17`).

ТРАНСФОРМАЦИЈА: Мартин Родригез Гуручаге (12`).

КАЗНЕ: Мартин Родригез Гуручаге (18`, 36`, 51`).

ЈУЖНА АФРИКА: Тендаи Мтаварира, Адриан Штраус, Јани Ду Плеси, Ебен Етцебе, Андреас Бекер, Марсел Коетце, Жаке Потгитар, Вилјем Албертс, Франсоа Хугард,  Морне Стејн, Лвази Мвово, Франсоа Стејн, Жан Де Вилијерс, Брајан Хабана, Зен Кичнер.

Тиан Либенберг, Патрик Силерс, Флип Ван Дер Мерве, Киген Денијел, Руан Пинар, Патрик Ламби, Џеј Џеј Енгелбреч.

ЕСЕЈ: Френсис Стејн (65`).

ТРАНСФОРМАЦИЈА: Морне Стејн (66`).

КАЗНЕ: Морне Стејн (33`, 49`, 54`).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.