ОЛ БЛЕКСИ НА КОРАК ОД ОСВАЈАЊА ТИТУЛЕ

УВЕК ОПАСАН: крило Јужне Африке Брајан Хабана у контакту с Мајклом Хупером.
УВЕК ОПАСАН: крило Јужне Африке Брајан Хабана у контакту с Мајклом Хупером.

После две недеље паузе јужна хемисфера ће се поново усијати без обзира што је на њиховој страни полулопте зима недавно прошла. Разлог за нова узбуђења су мечеви пете рунде Купа четири нације у којима ће Јужна Африка угостити Аустралију у Преторији, односно Аргентина Нови Зеланд у Ла Плати.

Изгледа да су притисци јавности на селектора Спрингбокса урдили плодом јер Хајнеке Мајер уместо Морне Стејна који је пре две недеље промашио победе вредних четири казне и трансформацију у Данедину против Ол блекса, на позицију отварача поставио Јохана Гусена. Десета Фри Стејт Читаса сутра ће при пут стартовати у државном дресу штоје додатни притисак на младог креатора игре.

РАЗОЧАРАН, ПОВРЕЂЕН: Квејд Купер.
РАЗОЧАРАН, ПОВРЕЂЕН: Квејд Купер.

На истом месту дошло је до промене и код Аусрталијанаца. Куртли Бил ће бити на отварачу уместо повређеног Квејда Купера. И да није повређен, мало је вероватно да би био сутра у постави после критика на рачун селектора. Купер је изјавио да га начин игре који преферира Роби Динис депримира и да због тог стила не може да се покаже у најбољем издању и да ће Валабиси губити утакмице ако не промене стил.

Ипак, чињенице говоре другачије. У последњих осам утакмица против Јужне Африке Аустралија је седам пута тријумфовала али ни једном у Преторији.

УСКОРО ПЕТИ ОЛ БЛЕК СА 90 МЕЧЕВА: Данијел Картер.
УСКОРО ПЕТИ ОЛ БЛЕК СА 90 МЕЧЕВА: Данијел Картер.

Оно што радује сваког навијача Новог Зеланда је повратак Данијела Картера међу момке у црном. По многима најбољи отварач света сутра, односно прекосутра обзиром да ће се утакмица између Пумаса и Ол блекса играти у недељу у један сат после поноћи по нашем времену, постаће пет Новозеланђанин који ће одиграти 90. утакмицу за државни тим. Шести играч коме ће се указати та част постаће на сусрету с Пумасима Тони Вудкок.

Светски шампионни су фаворити пред окршај с Аргентинцима и ако савладају Пуме, коло пре краја такмичења постаће шампиони јужне хемисфере. Наравно, остварење тог циља неће бити ни мало лако у шта су нас Јужноамериканци уверили у претходне четири кола Купа четири нације.

ПУМЕ НА ДЕЛУ ПРОТИВ ОЛ БЛЕКСА: Џулијен Саве у рукама Аргентинаца.
ПУМЕ НА ДЕЛУ ПРОТИВ ОЛ БЛЕКСА: Џулијен Саве у рукама Аргентинаца.

ТАБЕЛА КУПА ЋЕТИТИ НАЦИЈЕ

[table “46” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.