ВЕЧНИ ГРАД НАСТАВЉА КУП ШЕСТ НАЦИЈА

ОТВАРАЈУ ТРЕЋЕ КОЛО: Италија - Велс.
ОТВАРАЈУ ТРЕЋЕ КОЛО: Италија - Велс.

Окршајем у Вечном граду на терену стадиона Олимпико између две екипе које су у досадашњем току најпрестижнијег репрезентативног такмичења Европе и једног од најстаријих на свету поразиле Француску, односно Италије и Велса, сутра ће почети треће коло Купа шест нација. После дуела у Риму на Твикенхему ће се састати Енглеска, још увек актуелни и једини претендент за Грен слем и за сада по свему виђеном конкурент за Дрвену кашику – Французи. Рунда ће се затворити у недељу утакмицом у Единбургу између Шкотске и Ирске.

Италијани су одлично започели 2013. тријумфом 23:18 над Француском, вице шампионом света на истом спортком здању где ће угостити Енглезе али су поклели недељу дана касније на Марејфилду поразом од Шкота 34:10. Један човек не чини екипу, поготово у рагбију али без Серђа Парисеа Азури потпутно други тим. Капитен је под суспензијом због врећања судије а његову улогу преузеће стуб прве линије Лестер Тајгерса Мартин Кастрођовани.

КАПИТЕН ИТАЛИЈЕ: Мартин Кастрођовани.
КАПИТЕН ИТАЛИЈЕ: Мартин Кастрођовани.

Велшани су изгубили од Ирске у Кардифу 30:22 али су коло касније славили у Француској што им није успело још од Грен слем сезоне 2005. и чиме су прекинули низ од осам везаних пораза. Змајеви су најефикаснији у рак ситуацијама у односу на све остале репрезентације у Купу шест нација јер су у 98 процената изашли као победници када су унели лопту у рак.

Са просечних 20 минута и двет секунди с лоптом у свом поседу по мечу и у том сегменту игре се налазе на првом месту. Да би остали калкулацијама за одбрану титуле, морају бити у трци с Енглезима у поен разлици која је на страни Црвених ружа са +26 а упрао у дуелу с Италијанима имају највеће шансе да поправе свој поен количник.

ЛА КРАНЧ: детаљ с меча Енглеска - Француска.
ЛА КРАНЧ: детаљ с меча Енглеска – Француска.

Управо поменута Енглеска једина је селекција која има шансе да освоји Куп шест нација Грен слемом јер је једина још увек без пораза. Наговештај добре сезоне је била победа против Новог Зеланда 1. децембра а потпору су му дали тријумфи против Шкотске на Марејфилду и Ирске у Даблину. До краја такмичења поред сутрашњег меча остало им је домаћинство Италији и гостовање Велсу које ће највероватније и одлучити ко је најбољи на Старом континенту.

Французи ако изгубе и на Твикенхему први пут ће имати три пораза у сезони од 2001. И уједно то ће им бити пети неуспех за редом у Купу шест нација, најцрњи низ још од 1958. године. Свесни су да немају шта изгубе сем поноса а рањена звер је најопсанија. Поседују квалитет, познато је ко су Триколори у Европи а на њима је да докажу да су последње две утакмице само пролазна болест. Од дуелу са старим непријатељем бољу прилику за то неће имати.

ДЕТАЉ С МЕЧА ШКОТСКА - ИРСКА: Шон О` Брајан у продору.
ДЕТАЉ С МЕЧА ШКОТСКА – ИРСКА: Шон О` Брајан у продору.

Сусрет на Марејфилду је још један у коме ће копља укрстити тимови који иза себе имају по победу и пораз. Стадион у шкотској престоници је срћно ловиште за Ирсце који су у последњих пет посета Единбургу имали пет победа док су домаћини недељног меча у претходних 11 утакмица с момцима са Смарагног острва у оквиру Купа шест нација остварили само један тријумф.

ПАРОВИ ТРЕЋЕГ КОЛА КУПА ШЕСТ НАЦИЈА

Сутра:

ИТАЛИЈА – ВЕЛС

ЕНГЛЕСКА – ФРАНЦУСКА

Недеља, 24. фебруар:

ШКОТСКА – ИРСКА

ТАБЕЛА КУПА ШЕСТ НАЦИЈА ПРЕД ТРЕЋЕ КОЛО

[table “27” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.