СНЕГ ПРЕПОЛОВИО ДЕСЕТО КОЛО ПРЕМИЈЕРШИПА

(СНЕЖНИ) ТЕРЕН СТАДИОНА ЕДЏГЕЛИ ПАРТ У СТОКПОРТУ ДОМ СЕЈЛ ШАРКСА
(СНЕЖНИ) ТЕРЕН СТАДИОНА ЕДЏГЕЛИ ПАРТ У СТОКПОРТУ ДОМ СЕЈЛ ШАРКСА

Због снега који је прошлог викенда оковао поједине делове Енглесе од шест утакмица десетог кола Премијершипа одигране су само три. У дербију рунде Лестер Тајгерси су на гостовању победили Лондон Ајриш 23:14 (9:3). Сараценси су савладали Харлеквинсе 26:14 (20:14) док су Лондон Воспси тријумфовали против Ексетер Чифрса 24:12 (16:6). Сусрети Шаркс – Глостер, Фалконс – Бат и Лидс – Сеинтс одложени су због снежног покривача који је услове за игру учинио немогућим.

ДЕТАЉ С МЕЧА ЛОНДОН АЈРИШ - КЕСТЕР ТАЈГЕРС: Алесана Туилаги (с лоптом) у дуелу с Ирским избеглицама
ДЕТАЉ С МЕЧА ЛОНДОН АЈРИШ - КЕСТЕР ТАЈГЕРС: Алесана Туилаги (с лоптом) у дуелу с Ирским избеглицама

ЛОНДОН АЈРИШ – ЛЕСТЕР ТАЈГЕРС 14:23 (3:9)

Тигрови из Лестера показали су зубе у Лондону на гостовању Ирским избеглицама. Дуел екипа које су одиграле финале првенства пре две сезоне припао је шампиону Енглеске. Победу Тајгерима са три прецизна ударца из казне и две трансформације обезбедио је Бен Твелвтрис који по свему судећи одлично мења повређеног отварача Лесетера и Енглеске Тобија Флуда.

Прво претварање полагањем је омогућио Новозеланђанин Томас Валдром који је појачао Лестер пред почетак сезоне из Крусејдерса. Другу трансформацију изнудили су мелејци Тигрова. Својом силином натерали противника да намерно обара скрам што није оставило друге могућности главном судији Дејву Пирсону него да досуди казнени есеј против Лондон Ајриша.

Тријумф првака био је први на гостовању ове сезоне уједно и једина победа гостујућег тима у десетом колу Премијершипа. Успехом на стадиону Мадејски у Редингу Лестер је с другог места на табели сменио управо Лондон Ајриш за које је поене на мечу против Тајгерса постигао Рајан Ламб из три казне и Топси Оџо есејем.

БЕЗ МИЛОСТИ ПРЕМА БИВШИМ САИГРАЧИМА: Дејвид Стретел пред постизање есеја против Харелквинса
БЕЗ МИЛОСТИ ПРЕМА БИВШИМ САИГРАЧИМА: Дејвид Стретел пред постизање есеја против Харелквинса

САРАЦЕНС – ХАРЛЕКВИНС 26:14 (20:11)

Јунак победе Сарацена у дуелу с Харлеквинсима био је млади отварач тима који своје утакмице као домаћин игра на стадиону Викалиџ роуд и Вотфорду. Овен Фарел син тренера Сараценса, бившег капитена Велике Британије у рагбију 13 и центра Енглеске у „петнаестици“ Ендија Фарела, укњижио је 16 поена из четири казне и две трансформације. Учинку деветнаестогодишњака допринео је есеј Дејвида Стретела који је до ове сезоне играо за Харлеквинсе и полагање Јужноафриканца Скалка Бритца.

Ипак, први до предности су дошли гости у четвртом минуту игре преко Џорџа Лоува који је спустио лопту иза гол линије Сарацена. То је уједно било прво и последње вођство на мечу Харлеквинса јер су до краја сусрета омогућили некадашњем Ол блеку Нику Евансу да три пута погоди из казненог ударца.

ЛЕТ ОСИЦЕ: Девид Леми поентира против Чифса
ЛЕТ ОСИЦЕ: Девид Леми поентира против Чифса

ЛОНДОН ВОСПС – ЕКСЕТЕР ЧИФС 24:12 (16:6).

И дебитанти у Премијершипу су први стекли вођство казном Рајана Дејвиса такође у четвртом минуту али су доживели сличну судбину као и Харлеквинси. Лондон Воспси су савладали Ексетер Чифсе на Адамс парку есејима Бена Брустера и Девида Лемија док је Дејв Волдер који је против Поглавица одиграо 150. утакмицу за Осе био прецизан из трансформације и четири казне. И преосталих девет поена за рагбисте из Девона забележио је Рајан Дејвис.

РЕЗУЛТАТИ ДЕСЕТОГ КОЛА ПРЕМИЈЕРШИПА

ЛОНДОН АЈРИШ – ЛЕСТЕР ТАЈГЕРС 14:23 (3:9)

САРАЦЕНС – ХАРЛЕКВИНС 26:14 (20:11)

ЛОНДОН ВОСПС – ЕКСЕТЕР ЧИФС 24:12 (16:6)

СЕЈЛ ШАРКС – ГЛОСТЕР одложено

ЊУКАСЛ ФАЛКОНС – БАТ одложено

ЛИДС КАРНИГИ – НОРТХЕМПТОН СЕИНТС одложено

ТАБЕЛА ПРЕМИЈЕРШИПА ПОСЛЕ ДЕСЕТОГ КОЛА

[table “18” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.