ВЕЛШАНИ РАЗБИЛИ ЕНГЛЕЗЕ, ОДБРАНИЛИ ТИТУЛУ

ОДБРАНИЛИ ТИТУЛУ:Џорџ Норт у продору против Енглеза.
ОДБРАНИЛИ ТИТУЛУ:Џорџ Норт у продору против Енглеза.

Разбивши Енглеску на терену стадиона Миленијум у Кардифу Велшани не само да су спречили старе непријатеље да заврше турнир са шампионским пехаром у рукама и Грен слемом, него су и одбранили титулу шампиона Купа шест нација. У мечу којем су поптпуно доминирали у свим сегментима игре, поготово у другом пловремену Змајеви су оставили Црвене руже у пепелу пораза 30:3 (9:3).

ДИРЕКТНО С МИЛЕНИЈУМА: Јован Бајић
ДИРЕКТНО С МИЛЕНИЈУМА: Јован Бајић

Велшани су тачно знали шта хоће од данашњег меча док су Енглези деловали потпуно погубљено на велепном мултифункционалном спортском здању у центру Кардифа. После релативно мирне игре у првих 40 минута, умеће Змајева је дошло до изражаја у другом полувремену када су постигли 21 поен, с друге стране, спречили су ривала да покрене семафор.

Први есеј је уследио пошто су домаћини узели лопту на половини терена и раширили акцију по десној страни до Алекса Катберта који је побегао и Мајку Брауну у Алексу Гуду и поентирао.

Друго полагање на мечу је остварено после доброг продора Тобија Фалетауа. Чеп треће линије Њупорт Гвент Драгонса тонганског порекла, је прошао тројицу Енглеза. После направљене фазе дубоко у поље ривала је продро Сем Ворбартон. Добра подршка и брза лопта по десној страни је дошла до Џастина Типурића који се најпре лажним пасом ослободио првог покушаја обарања противника а касније офлоудом проиграо Алекса Катберта коме је само преостало да се баци у есеј простор.

СТРЕЛАЦ ОБА ЕСЕЈА: Алекс Катберт полаже.
СТРЕЛАЦ ОБА ЕСЕЈА: Алекс Катберт полаже.

Домаћини су завршили турнир без примљеног есеја. Низ одличне одбране у најпрестижнијем турниру Европе започели су још лане и сигурно ће трајати барем до следећег фебрурара и новог издања Купа шест нација.

ВЕЛС – ЕНГЛЕСКА (9:3).

Стадион Миленијум у Кардифу.

Гледалаца: 76.000

Главни судија: Стив Велш (Аустралија).

Помоћници: Крег Жубер (Јужна Африка), Метју Ренал (Француска).

Судија у ТВ студију: Маршал Килгор (Ирска).

ВЕЛС: Гетлин Џенкинс, Ричард Хибард, Адам Џонс, Алун Вин Џонс, Иан Еванс, Сем Ворбартон, Џастин Типурић, Тоби Фалетау, мајк Филипс, Дан Бигар, Џорџ Норт, Џејми Робертс, Џонатан Дејвис, Алекс Катберт, Ли Халфпени.

Кен Овенс, Пол Џејмс, Скот Ендруз, Ендру Кумбс, Арон Шинглер, Лојид Вилијамс, Џејмс Хук, Скот Вилијамс.

ЕСЕЈИ: Алекс Катберт (58`, 66`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Дан Бигар (67`).

КАЗНЕ: Ли Халфпени (11`, 18`, 24`, 52`), Дан Бигар (71`).

ДРОП ГОЛОВИ: Дан Бигар (65`).

ЕНГЛЕСКА: Џо Марлер, Том Јангс, Дан Кол, Џо Ланчбури, Џеф Парлинг, Том Крофт, Крис Робшоу, Том Вуд, Бен Јангс, Овен Фарел, Мајк Браун, Бред Берит, Ману Самоа Туилаги, Крис Ештон, Алекс Гуд.

Дилан Хартли, Дејвид Вилсон, Мако Вунипола, Кортни Лоус, Џејмс Хаскел, Дани Кер, Тоби Флуд, Били Твелвтрис.

КАЗНЕ: Овен Фарел (21`).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.